STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Agricultura & Agro-Food, Leasing & IFN

Agricover Credit a înregistrat un profit de 2,7 mil. euro în 2013

Agricover Credit IFN, divizia de creditare a Grupului Agricover, a realizat un profit net de 12,07 milioane de lei (2,73 mil. euro), cu 8% mai mult față de anul precedent, în timp ce profitul operaţional a avansat cu 30%, la peste 16 milioane de lei (3,62 mil. euro).

profitul-agricover-credit-ifn-a-crescut-cu-46-6864Profitul operațional a crescut „ca urmare a unui model de business care presupune cunoaşterea profundă a problemelor cu care se confruntă fermierii şi construirea unor produse inovatoare care să răspundă eficient nevoilor acestora”, se arată într-un comunicat al Agricover Credit.

Divizia de creditare a acordat anul trecut împrumuturi de 642 de milioane de lei (145,28 mil. euro), în creştere cu 55% faţă de 2012, compania ajungând la 1.300 de clienţi în portofoliu, cu o rată a creditelor neperformante cu restanţe peste 90 de zile de 1,2%.

Anul trecut, afacerile din agricultură au atins 18,5 miliarde de euro la nivel de economie, fiind unul dintre principalele motoare ale creşterii eco­no­mice de 3,5%. În 2013 piaţa cerealelor s-a ridicat la 4,5 miliarde de euro.

„Agricultura românească devine tot mai performantă, însă rămâne subfinanţată şi aici intervine Agricover Credit IFN, care îi ajută pe fermieri să crească. Le oferim credite pentru recoltă, inputuri, utilaje, achiziţii de terenuri şi extinderea fermei, fie că este vorba despre afaceri în domeniul vegetal sau în zootehnie”, a declarat în comunicat declarat Robert Rekkers, directorul general al Agricover Credit IFN.

În acest an, compania va continua să investească în îmbunătăţirea calităţii serviciilor şi să dezvolte soluţii de finanţare, se arată în comunicatul Agricover Credit.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.