STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Agricultura & Agro-Food, Leasing & IFN

Agricover a ajuns la 45 mil. de euro luate din piata externa

Robert RekkersAgricover Credit IFN, divizia de finantari agricole a grupului Agricover, a luat un credit de 10 mil. euro de la International Investment Bank (IIB), cu sediul la Moscova, majorandu-si astfel expunerea cu 28% in segmentul banilor atrasi de la institutii internationale.

Banii atrasi de la institutii internationale de catre Agricover acopera, in prezent, o treime din fondurile pe care compania le trimite in ferme sub forma de credite. „Fondurile ne vor permite sa sustinem ritmul rapid de dezvoltare si sa crestem numarul de clienti”, precizeaza Robert Rekkers, seful Agricover Credit IFN.

Grupul de agrobusiness se afla, de aproape doi ani, intr-o campanie de atragere de fonduri de pe piata internationala, perioada in care a semnat acorduri de finantare la Washington (IFC), Salonic (Black Sea Trade and Develop­ment Bank) sau in Amersfoort, Olanda (Oikocredit).

Creditul luat de Agricover de la IIB are un termen de rambursare de sapte ani cu o perioada initiala de gratie de doi ani, ceea ce inseamna ca fondurile ar urma sa fie folosite pentru expuneri in ferme pe intervale similare de timp.

„Am obtinut finantarea in conditii avantajoase”, tine sa mentioneze Rekkers, care adauga ca „cei de afara vad ca avem crestere, iar riscul de tara a scazut”.

Creditul de la IIB reprezinta fonduri ce vor fi directionate catre ferme pentru proiecte de investitii, precum cele in silozuri, achizitii de utilaje sau de terenuri arabile.

„Suntem interesati sa jucam un rol activ si pentru proiectele de fonduri europene, in conditiile in care IFN-urile sunt agreate acum”, afirma Robert Rekkers.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.