STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Agricultura & Agro-Food

Agricost, agriculturor din Insula Mare a Brăilei, a înregistrat afaceri de 86 mil. euro și profit 15 mil. euro în 2016

Agricost Brăila, unul dintre cei mai mari producători agricoli din România, o companie deţinută de antreprenorul român Costantin Duluţe, a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de 387,2 mil. lei (86 mil. euro), în creştere cu 6% faţă de anul precedent, înregistrând un profit net de 15 mil. euro, potrivit datelor publice, informează ZF.

„Investim mult, dar şi ne bazăm pe producţii mari. Noi cu producţii de 10 tone la hectar la porumb abia suntem pe zero, în timp ce alţii cu 10 tone la hectar sunt profitabili, de aceea investim mult în maximizarea producţiei“, a spus Lucian Buzdugan, administratorul Agricost.

Agricost cultivă o suprafaţă de circa 55.640 de hectare în Insula Mare a Brăilei, din care peste 60% este irigată, potrivit reprezentanţilor companiei, care până 2018 vor să ajungă să irige 95% din suprafaţa cultivată.

„Anul acesta  investim în staţii de dedurizarea a apei, în noi maşini de semănat şi plătim în continuare invesţiiile pe care le avem în derulare“, a spus administratorul Agricost.

Valoarea producţiei vegetale a fost de 9,82 miliarde de euro în 2016, potrivit datelor Eurostat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.