STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Agricultura & Agro-Food, M&A & VentureCapital & Private Equity

Agricost – administreaza Insula Mare a Brailei – negocieri de vanzare 200 mil. euro cu firma EAU

Agricost este cea mai mare fermă de cereale din România şi operează în sistem de arendă aproape 56.000 de hectare de teren în Insula Mare a Brăilei, informeaza Ziarul Financiar.

Producătorul de cereale şi seminţe oleaginoase Agricost, un busi­ness de 86 de mi­lioane de euro deţi­nut de antre­prenorul Constantin Duluţe, este scos la vânzare, potrivit sur­selor din piaţă.

Valoarea tranzacţiei ar pu­tea sări de pragul de 200 de mi­lioane de euro, potrivit esti­mărilor ZF, care au luat în cal­cul un preţ al terenului de circa 4.000 de euro pe hectar, dat fiind că este operat în sistem de arendă.

Contactaţi de ZF, reprezentanţii companiei nu au dorit să facă comentarii pe marginea acestui subiect.

Ziarul Financiar a scris încă din vara acestui an că imperiul agricol este vânat de in­vestitori nemţi, britanici şi arabi. La mo­mentul acela, oficialii de la Agricost afirmau că terenul este al statului, „nici noi nu avem cum să intrăm în proprietatea lui, de aia nici nu suntem vânaţi aşa tare de investitorii stră­ini“. Ei mai spu­neau că nu vor să vândă, dar cau­tă par­teneri pen­tru extin­dere în zona de pro­cesare, care ar asigura o creş­tere a va­lorii adăugate a busi­nessului.

Producătorul agricol Agricost ex­ploatează în Insula Mare a Brăilei, într-o in­cintă în­diguită, o suprafaţă de 55.639 hectare de teren arendat de la Agenţia Domeniilor Sta­tului, în conformitate cu contractul de con­cesiune numărul 9 din 3 august 2012, po­trivit datelor transmise anterior de com­pa­nie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.