STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Industrie Prelucratoare

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 mil. euro in 2015

VPK Packaging

Producatorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care detine pe piata locala doua fabrici la Salonta, judetul Bihor, si-a bugetat pentru 2015 o cifra de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% fata de 2014, in principal pe baza cresterii productiei si a pietei de ambalaje.

„In estimarile pentru acest an ne bazam pe cresterea volumului de cutii accesate, pe volumele din contractele deja castigate pentru 2015, pe majorarea pretului la hartie si pe cresterea naturala a pietei de ambalaje. In aceasta perioada participam la mai multe licitatii cu companii multinationale din tara si din strainatate”, afirma reprezentantii companiei pentru ZF.

Firma se axeaza, in principal, pe productia cutiilor de carton, care au cea mai mare valoare adaugata, insa livreaza si placi de carton, ca materie prima. Belgienii produc la Salonta placi ondulate de carton utilizate ca semifabricat pentru cutiile de carton, pentru diversi clienti din Romania, Ungaria, dar si din tarile vecine, in principal companii din industria bunurilor de larg consum. Ponderea exportului ajunge la aproximativ 40% din totalul cifrei de afaceri a companiei, piata principala fiind Ungaria.

Capacitatea anuala de productie a companiei este de 35.000 de tone, iar VPK Packaging colaboreaza cu numeroase companii din industria alimentara din Romania. Pentru sectorul de carne exista desfacere pe gama cutiilor de carton al livrarilor vrac, precum si pentru ambalajele de carton de mari dimensiuni pentru peste vrac.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.