STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura

Afacerile ENEL din toate țările au crescut în prima jumătate a anului

Afacerile ENEL din toate țările au crescut în prima jumătate a anului, astfel încât compania a înregitrat venituri mai mari cu 6,3%, la 36, 315 miliarde de euro, cu o EBITDA în scădere cu 4,7%, la 7,678 miliarde euro, informează compania, informeaza Mediafax.

Scăderea EBITDA este urmarea impactului negativ al schimbărilor în ceea ce privește consolidarea și declinul marjelor din Peninsula Iberică, care au fost parțial compensate de câștigurile venite din rata de schimb valutar și de rezultatele puternice ale Italiei, în special în retail, precizează comunicatul.

„Diversificarea geografică și tehnologică a portofoliului nostru de active și clienți, traiectoria de creștere solidă, precum și acțiunile de simplificare și eficiență operațională pe care le-am efectuat, ne-au permis să livrăm o performanță puternică la nivelul principalilor indicatori financiari în prima jumătate a anului 2017. Într-adevăr, am înregistrat o creștere cu 3,8% a venitului net din activitățile de bază în ciuda provocărilor reprezentate de disponibilitatea redusă a resurselor globale de producție, precum și de situația excepțională din această perioadă din Peninsula Iberică. În același timp, am făcut progrese semnificative față de fiecare obiectiv prevăzut în Planul Strategic al Grupului prezentat în noiembrie. Planul nostru de digitalizare accelerează îmbunătățirile în multe domenii ale afacerii noastre, cu o atenție deosebită în ceea ce priveşte eficiența operațională, unde suntem pe calea cea bună pentru atingerea țintei noastre de la sfârșitul anului. Uitându-ne la creșterea industrială, accentul pus pe rețele și pe sursele regenerabile de energie a avut o contribuție pozitivă la rezultatele globale și, în special asupra energiei regenerabile, unde intenționăm să punem în funcţiune capacităţi instalate de 2GW în a doua jumătate a anului, anul 2017 reprezentând astfel un alt an record în ceea ce privește capacitatea instalată. Având în vedere rezultatele și performanțele operaționale obţinute în prima jumătate a anului, putem confirma atingerea obiectivelor noastre financiare pentru 2017”, spune Francesco Starace, CEO și Director General Enel.

ENEL este prezentă în 31 de țări pe cinci continente, inclusiv în România.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.