STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Industrie Prelucratoare, ISD - FDI & Investitii & Parcuri Industriale

Afacerile De’Longhi in Romania merg spre 500 mil. lei

delonghiAfacerile producatorului italian de electrocasnice De’Longhi se indreapta spre 500 mil. lei in acest an, dupa un avans de aproape 60% in primul semestru, potrivit ZF.

Compania este prezenta pe piata locala din martie 2013 cand a inceput sa produca in Romania in fabrica de la Jucu, judetul Cluj. Producatorul italian de electrocasnice De’Longhi a cumparat in 2012 fabrica din Jucu a producatorului de telefoane mobile Nokia, si in primavara anului urmator a inceput sa produca espressoare de cafea superautomatizate pentru uz casnic.

Businessul a crescut constant, iar in primul semestru din acest an compania De’Longhi Romania a obtinut afaceri de 220 milioane de lei, in crestere cu 57% comparativ cu perioada si­milara din 2014, potrivit ZF.

In prezent, in parcul industrial Tetarom III din Jucu, italienii detin o fabrica de espressoare de cafea, dezvoltata in fostele hale detinute de Nokia, dar si una de mase plasti­ce, in care se produc compo­nente pentru espressoare.

Cea mai mare parte a pro­ductiei merge la export, astfel ca De’Longhi Romania a ajuns pe lo­cul doi in topul celor mai mari exportatori din judetul Cluj in 2014, dupa Emerson, la trei ani dupa ce a demarat o investitie de circa 30 milioane de euro in unitatea de productie.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.