STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, HR & DEZVOLTARE PERSONALA, Finante & Servicii Profesionale, Human Resources, Recrutare & Head-Hunting

Afacerile celor mai mari cinci jucători de pe piaţa servi­ci­ilor de HR au crescut între 10 și 40%

Adecco, Manpower, Lugera, Trenk­walder şi APT au fost liderii pieţei de servicii în domeniul resurselor umane în 2013, cifrele lor de afaceri înregistrând creşteri cuprinse între 10 şi 40%, potrivit datelor centralizate de ZF. 

ShowImageDe asemeni, spre deosebire de 2012, toate companiile aflate în top cinci au înregistrat profit, pe baza bilan­ţurilor depuse de companii la Minis­terul de Finanţe.

Afacerile celor mai mari cinci jucători de pe piaţa servi­ci­ilor de recrutare şi închi­riere de forţă de muncă au crescut semnifi­cativ pe fondul nevoii compa­niilor de a avea o anumită flexibilitate în structura de personal, dar şi al recrutărilor sem­nificative făcute de angajatorii din IT.

În procent de 21%, companiile de pe plan local susţin că vor face noi angajări în următoarele trei luni, planurile de recrutare fiind uşor mai optimiste decât cele din aceeaşi perioadă a anului trecut, când 19% dintre angajatori voiau să îşi mărească efectivele de personal, potrivit unui studiu realizat de Man­po­wer­Group România.

În plus, 69% dintre anagajatori nu anti­cipează schimbări din acest punct de vedere, astfel previziunea netă de angajare (ajustată sezonier) pentru lunile iulie-septembrie este de +9%, cu trei procente mai mare faţă de trimestrul trei al anului 2013.

Companiile de pe plan local par însă mai optimiste ca vecinii europeni, perspectiva netă de angajare (ajustată sezonier) din România fiind mai mare decât cea a unor ţări precum Marea Britanie sau Grecia (+8%), Suedia, Germania sau Norvegia (cu o perspectivă netă de angajare similară, de +5%).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.