STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Industrie Prelucratoare

Afacerile din industrie au crescut în primul semestru cu 5,4%

Creșterea cifrei de afaceri în semestrul I 2013, față de semestrul I 2012 de 5,4% din industrie, se datorează în primul rând creșterii industriei prelucrătoare care a înregistrat un avans de +5,7. La nivelul lunii iunie afacerile din industrie au crescut cu 3,1% comparativ cu luna precendentă şi cu 6,7% faţă de iunie 2012.

sursa: dcnews.ro
sursa: dcnews.ro

Pe marile grupe industriale creșteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în următoarele sectoare: industria bunurilor de folosință îndelungată (+5,7%), industria bunurilor intermediare (+4,5%), industria bunurilor de uz curent (+1,6%) și industria bunurilor de capital (+16,8%).

S-au înregistrat o creștere a numărului de comenzi noi în sementrul I2013 față de semestrul I 2012, de 8,8%, datorită creșterii înregistrate la: industria bunurilor de capital (+23,1%), industria bunurilor de uz curent (+4,7%) și industria bunurilor de folosință îndelungată (+2,5%).

Pe lângă acete creșteri s-au înregistrat și o serie de scăderi. Astfel, industria energetică a suferit  o scădere semnificativă de 13,5%  urmată  industria extractivă care a scǎzut cu 5%, industria bunurilor de uz curent, care a înregistrat un minus de 1,8% și  industria bunurilor intermediare (-8,1%).

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.