STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura, Constructii & Imobiliare

Aeroportul Oradea construieşte un nou terminal. La ce valoare se ridică preţul final al proiectului de modernizare

Aeroportul Oradea va lua un credit pe o perioadă de 15 ani, în valoare de 6,7 milioane de lei, pentru construirea unui nou terminal de pasageri şi modernizarea celui existent. Creditul va fi garantat de Consiliul Judeţean Bihor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Consiliul Judeţean Bihor a aprobat, marţi, un proiect de hotărâre privind aprobarea garantării unei linii de finanţare în valoare de 6,7 milioane de lei pentru finanţarea obiectivului de investiţii “Construire, extindere şi modernizare terminale de pasageri la Aeroportul Oradea”.

Hotărârea vine după ce, în urma unei decizii a Consiliului de Administraţie al Aeroportului Oradea de la începutul lunii august, s-a aprobat contractarea unei linii de credit pentru finanţarea investiţiilor la aeroport pe o perioadă de 15 ani.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Bihor au declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că regulamentul Comisiei Europene din iunie 2017 privind ajutoarele pentru infrastructurile portuare şi aeroportuare prevede că ajutorul de stat nu poate depăşi 75% din costurile eligibile ale unui proiect.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.