STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Finante & Servicii Profesionale, Leasing & IFN

Activele fondurilor mutuale au depasit 3,5 miliarde euro in T2, in crestere cu 7% fata de T1 din 2014

bani 100 leiActivele nete ale fondurilor mutuale locale au crescut, in al doilea trimestru din 2014, cu 7% fata de primul trimestru din acest an. Doar in luna iunie, cresterea a fost de 2,0%, depasindu-se 3,5 miliarde de euro, potrivit Asociatiei Administratorilor de Fonduri din Romania (AFR).

Activele nete ale fondurilor straine distribuite in Romania au crescut in T2 cu 10% fata de T1, din care un procent de 3,6% a fost consemnat in iunie, ajungandu-se, astfel, la valoarea de 393 milioane de euro.

Activele nete detinute de cele 27 de fonduri inchise s-au apreciat cu 4,1% in T2, din care 0,7% in iunie, pana la 147 milioane de euro.

Nivelul subscrierilor nete in T2 a fost de peste 195 milioane de euro, cu circa 25% sub nivelul atins in T1, din care 57 milioane de euro luna trecuta.

Comparativ cu finele T1, numarul investitorilor in fondurile deschise locale a crescut cu 2,7%, peste aceasta medie aflandu-se fondurile de la categoria „alte fonduri”, cu o crestere de 4,4%, si cele de obligatiuni, cu o crestere de 3,7%.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.