STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Telecom & IT-C & Online, Piata de Capital - BVB

Acţiunile Twitter, la 73% peste preţul de listare

La debutul pe bursa din New York, acţiunile Twitter  au sărit la 73% peste cotaţia din oferta publică iniţială, potrivit Wall Street Journal.

Sursă: www.centredaily.com
Sursă: www.centredaily.com

Din cauza numărului foarte mare de ordine de cumpărare şi vânzare, tranzacţiile cu acţiuni Twitter au început cu întârziere faţă de deschiderea şedinţei bursiere, efect anticipat de operatorul New York Stock Exchange.

Acțiunile Twitter au deschis la 45,1 dolari, cu 73% peste prețul de listare de 26 dolari. Pe parcursul zilei au variat în jurul valorii de 46 dolari și au închis cu 44,9 dolari, sub prețul de deschidere.

Miercuri, compania a hotărât prețul de 26 dolari pe unitate pentru cele 70 milioane de acţiuni, după ce a majorat în două rânduri preţul ţintă pe fondul cererii solide din partea investitorilor.

Astfel, compania a atras 1,82 miliarde de dolari în cadrul ofertei publice iniţiale, având deci o capitalizarea de piaţă de 14,2 miliarde de dolari, echivalentă cu de 12,4 ori vânzările estimate pentru anul viitor, conform estimărilor analiştilor.

Valoarea de piaţă a Facebook depăşeşte  doar de 11,6 ori vânzările estimate pentru 2014.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.