STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Telecom & IT-C & Online, Piata de Capital - BVB

Acţiunile Google au depășit pentru prima dată pragul de 1.000 de dolari

Acţiunile Google au depăşit pentru prima dată pragul de 1.000 de dolari, pe fondul unor rezultatele financiare bune în trimestrul al treilea, scrie MarketWatch.

Sursă: www.reuters.com
Sursă: www.reuters.com

Preţul acţiunilor Google a crescut cu 13% în prima parte a ședinței de vineri pe bursa din Statele Unite, la 1.004,6 dolari, cotaţia Google fiind în urcare cu peste 40% comparativ cu începutul anului 2013.

Google a înregistrat un profit de 3 miliarde de dolari în trimestrul al treilea, mai mare cu 36% faţă de perioada corespunzătoare din 2012 și venituri de 14,9 miliarde de dolari, în urcare cu 12%, ca urmare a volumului tot mai mare de publicitate pe dispozitive mobile.

Astfel, compania a demonstrat că poate monetiza serviciile de publicitate online în contextul tranziţiei tot mai multor utilizatori către smartphone-uri şi tablete, reușind să compenseze scăderea preţurilor publicităţii pe gadget-uri mobile prin creşterea volumului de spoturi plătite.

Potrivit eMarketer, Google deține aproape o treime din piaţa globală a publicităţii online, urmat de Facebook cu o cotă de numai 5%.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.