STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Energie & Utilitati & Infrastructura, Servicii & Comert & Logistica, Piata de Capital - BVB

Actiunile Glencore si-au revenit pe Bursa din Londra cu 17%

London Stock ExchangeActiunile Glencore au crescut pe Bursa din Londra, cu 17%, dupa zvonuri ca investitori din Asia si Canada sunt interesati sa cumpere actiuni ale companiei. Cresterea vine dupa ce, in urma cu mai bine de o saptamana, actiunile Glencore au scazut cu 30%, la un minim istoric.

Actiunile Glencore, unul dintre cei mai mari producatori si traderi de materii prime din lume, au crescut luni cu 17% la bursa din Londra, dupa un avans de pana la 72% pe piata din Hong Kong, cel mai mare de la listarea companiei, in 2011, potrivit datelor Bloomberg.

Publicatia financiara online americana a scris ca fondul suveran de investitii din Singapore, compania japoneza Mitsui&Co si cel putin un fond de pensii din Canada si-au exprimat interesul sa cumpere o participatie minoritara la divizia agricola a Glencore, care ar valora pana la 10 milioane de dolari, potrivit estimarilor realizate de Sanford C. Bernstein&Co.

Actiunile Glencore au avut o evolutie in scadere abrupta in urma cu mai bine de o saptamana, cu 30%, la un minim istoric, investitorii reactionand violent la o propunere de reducere a datoriilor si transformarea acestora in actiuni.

Panica a fost atat de mare, incat s-a vorbit despre compania elvetiana ca despre urmatorul Lehman Brothers. Glencore este afectata de prabusirea preturilor materiilor prime si de temerile ca incetinirea economiei Chinei, a doua ca marime din lume, va inrautati si mai mult situatia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.