STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, INTERNATIONAL, Piata de Capital - BVB

Acţiunile europene au deschis în scădere, urmând tendinţa globală, după revizuirea estimărilor de vânzări de către Apple

Acţiunile europene au început tranzacţiile în scădere, urmând tendinţa negativă a burselor la nivel mondial, după revizuirea în sens negativ a estimărilor de vânzări de către Apple, care a amplificat temerile referitoare la încetinirea creşterii economiei global.

Indicele pan-european Stoxx 600 este în scădere cu 0,6%, FTSE al bursei din Londra cu 0,24%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,75%, iar DAX al bursei din Frankfurt cu 0,61%. La Madrid, indicele IBEX 35 coborară cu 0,3%, în timp ce indicele FTSE MIB al bursei din Milano scade cu 0,3%.

Principalul motiv al acestui declin este o scrisoare a directorului general al Apple, Tim Cook, adresată investitorilor, în care a redus estimările referitoare la veniturile gigantului din industria tehnologiei la 84 de miliarde de dolari, de la un interval de 89-93 de miliarde de dolari prognozat anterior. Compania a redus şi marja brută de profit la aproximativ 38%, de la 38%-38,5%.

Sursa: News.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.