STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura, Piata de Capital - BVB

Acțiunile companiilor din energie listate la BVB au crescut joi -OMV Petrom, cel mai mare avans

bvb_bursa_20693000Companiile din energie listate pe Bursa de Valori București au crescut cu 1,09% joi, după decizia OPEC de a plafona producția, care a dus la o creștere a prețului petrolului la nivel global, informează Mediafax.

Cel mai mare avans pe bursă l-a înregistrat OMV Petrom (SNP), cea mai mare companie listată, care a întrerupt seria de pierderi și a trecut pe creștere. Acțiunile Petrom s-au tranzacționat la 0,2485 lei/acțiune, în creștere cu 2,06% la debutul ședinței de joi.

Acţiunile OMV Petrom se tranzacţionau miercuri în a doua parte a zilei la 0,244 lei, în scădere de la 0,259 lei cât era în şedinţa de pe 22 septembrie, înainte de anunţul Fondului Proprietatea de lichidare a unei participaţii.

Scăderile înregistrate săptămâna trecută de acţiunile SNP au influenţat negativ evoluţia săptămânală a majorităţii indicilor locali, care au încheiat săptămâna cu variaţii mixte. Indicele de referinţă BET a crescut cu 0,3%, în timp ce BET-NG a scăzut cu 1%, cea mai slabă performanţă săptămânală din rândul indicilor locali. Fondul Proprietatea intenţionează ca prin lichidarea unei părţi din deţinerea la Petrom să majoreze free-floatul (numărul de acţiuni libere la tranzacţionare).

Acțiunile Romgaz au crescut joi cu 1,30%, în timp ce Transgaz a urcat cu 0,33% și Electrica a urcat cu 0,73%. Transelectrica și Nuclearelectrica au înregistrat cele mai slabe creșteri, cu 0,17%, respectiv 0,00%.

Barilul de petrol se tranzacționa joi la ora transmiterii acestei știri cu 46,75 dolari.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.