STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Finante & Servicii Profesionale, Banci & BNR

Actionarii bancii Carpatica au respins oferta de fuziune cu Nextebank

Banca Carpatica1Actionarii Banca Carpatica (BCC) au respins oferta de fuziune cu Nextebank si au imputernicit directoratul bancii sa majoreze capitalul cu cel mult 155 milioane de lei, pe o perioada de un an, prin emisiune de actiuni legate de imprumuturi subordonate convertibile in actiuni.

„Directoratul este imputernicit sa stabileasca toti termenii si conditiile majorarii de capital social in legatura cu respectivul imprumut de capital, cu respectarea prevederilor legale. Aceasta delegare va trebui sa fie reinnoita anual pe toată durata de viata a oricarui imprumut de capital avand caracteristici de convertibilitate in actiuni”, dupa cum prevede raportul curent privind deciziile adunarii Generale a Actionarilor (AGA) din data de 19 decembrie.

La convocarea AGA, inainte de respingerea ofertei Nextebank, banca a anuntat ca actionarii care detin pachetul majoritar la BCC, omul de afaceri Ilie Carabulea si partile afiliate, au hotarat sa isi vanda participatiile, iar ceilalti actionari vor aproba fie fuziunea cu Nextebank, fie majorarea capitalului institutiei de credit.

Daca pachetul majoritar de actiuni va fi cedat proprietarului Nextebank, atunci urmeaza fuziunea cu aceasta, iar în cazul vanzării catre un alt cumparator va fi operata majorarea de capital.

Nextebank, detinuta de Emerging Europe Accession Fund, fond de investitii administrat de Horia Manda prin Axxess Capital, a inaintat in noiembrie o oferta ferma revizuita pentru fuziunea prin absorbtie cu BCC.

BCC a inregistrat un profit operational , la sfarsitul lui noiembrie, de 39 milioane de lei, cu 1,2 milioane de lei sub valoarea bugetata pentru intregul an. BCC este listata la Bursa de Valori Bucuresti, iar cele mai recente tranzactii s-au operat la un pret de 0,0795 lei/titlu, in urcare cu 0,13 fata de pretul de referinta. Valoarea nominala a unei actiuni este de 0,1 lei, iar capitalul social, de 314 milioane lei.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.