STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Politica cu impact economic, Integrare EUROPEANA, Finantari UE & Granturi

Acordul de Parteneriat 2014-2020 cu Comisia Europeana ar putea fi aprobat pana in toamna

Eugen Teodorovici1Dupa recomandarile facute de Comisia Europeana (CE) in mai, pentru incheierea Acordului de Parteneriat 2014-2020, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, estimeaza ca de data aceasta nu vom mai primi propuneri, prin urmare documentul va fi aprobat la sfarsitul verii sau al toamnei.

Aflat intr-o vizita de lucru la Bruxelles, Eugen Teodorovici, a avut intrevederi cu Johannes Hahn, comisarul european pentru Politica Regionala si cu reprezentanti ai directiilor generale din CE, in urma carora s-au „agreat ultimele detalii referitoare la Acordul de Parteneriat 2014-2020 cu reprezentantii Comisiei”, dupa cum afirma ministrul Fondurilor Europene, intr-un comunicat de presa. Este a doua intalnire a sa la Bruxelles, dupa primirea sugestiilor si propunerilor CE pe marginea primei propuneri oficiale de Acord, trimisa in 31 martie.

Teodorovici precizeaza ca nu se asteapta la noi recomandari din partea CE” „mentionez ca nu anticipam primirea de noi recomandari din partea Comisiei pe marginea documentului actualizat si, in consecinta, estimez ca Acordul de Parteneriat va fi aprobat la sfarsitul verii, inceputul toamnei”.

Discutiile de la Bruxelles au vizat programele operationale prin care Romania va atrage banii europeni, in viitoarea perioada de programare. Eugen Teodorovici spune ca in urmatoarele saptamani vor fi trimise oficial primele propuneri pentru programele operationale. „Ministerul Fondurilor Europene, de exemplu, si-a propus ca cele patru programe operationale pe care le coordoneaza in perioada 2014-2020 sa fie aprobate in toamna acestui an. Nu pierdem timp, lucram in paralel la ghiduri si le vom publica cat mai repede pentru ca potentialii beneficiari sa inceapa deja sa isi pregateasca proiectele”, a subliniat Teodorovici.

La discutiile cu reprezentantii CE au mai fost abordate si alte subiecte printre care cel legat de sistemul de achizitii publice. Romania a modificat recent legislatia in domeniu si sunt necesare modificari suplimentare pentru armonizarea acesteia cu ultimele directive.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.