STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Industrie Prelucratoare

Acord Turbomecanica – Safran pentru elicopterele fabricate de Airbus la Brașov

Autor: Adrian N Ionescu – Cursdeguvernare.ro

Turbomecanica București (TBM) a încheiat marți la Paris un acord cu firma franceză Safran pentru mentenanța și repararea motoarelor elicopterelor H215, pe care Airbus le va produce în fabrica sa de lângă Brașov. Acordul reprezintă pentru Turbomecanica un prim pas al implicării companiei românești în producerea noilor modele de elicoptere, potrivit oficialilor români.

„Noi colaboram cu Safran şi Airbus de 40 de ani şi am început prin a fabrica motoare şi ansamble mecanice pentru elicoptere. Considerăm că acest acord pentru reparaţii este doar începutul şi ne dorim ca pe viitor să fim implicaţi puternic şi în fabricaţia acestor noi modele”, a declarat Şerban Vasilescu, director tehnic si de conformitate la Turbomecanica, citat de Hotnews.ro.

Safran – una dintre cele mai mari producătoare de componente aeronautice. Airbus Helicopters caută încă de anul trecut furnizori români, dar și contracte ferme pentru a demara producția elicopterelor H215 la fabrica de Ghimbav – Braşov, inaugurată în 13 septembrie 2016.

Citeste continuarea articolului pe cursdeguvernare.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.