STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Telecom & IT-C & Online, Cercetare & Edu & Marketing & Media, INTERNATIONAL, M&A & VentureCapital & Private Equity

Achizitia Fox de catre Disney s-a consolidat la 71,3 miliarde de dolari

Actionarii Twenty-First Century Fox si Walt Disney Company au aprobat oferta care permite companiei Disney sa achizitioneze activele Fox.

  • Afacerea de 71,3 miliarde de dolari ii va oferi companiei Disney control asupra proprietatilor de entertainment ale Fox si 39% din Sky TV. Soarta Sky este inca indecisa, Fox analizand oferte pentru restul de actiuni de la alte companii, inclusiv de la Comcast a carei ultima oferta era de 34 de miliarde de dolari.
  • Disney a castigat aprobarea antitrust de la Statele Unite pe data de 27 iunie 2018, cu conditia sa vanda retelele regionale de sport Fox. Cu toate acestea, mai are nevoie de aprobabri de la alte guverne internationale, incluzand U.E. si China.

Dupa achizitie si integrare, noua companie va contine urmatoarele:

Sursa: www.theverge.com

 

The Walt Disney Company a anuntat din luna iunie ca a semnat un pre-contract de achizitie cu 21st Century Fox de 71,3 miliarde de dolari. Disney va achizitiona 21st Century Fox imediat dupa ce se va realiza divizarea afacerilor din pachetul “New Fox”

La aceasta cifra s-a ajuns dupa ce Comcast a crescut oferta initiala a Disney de la 52,4 miliarde, oferind 65 de miliarde de dolari.

 Detaliile tranzactiei

Se preconizeaza ca Disney va trebui sa plateasca aproximativ 35,7 miliarde dolari in cash si sa lanseze aproximativ 343 de milioane de noi actiuni pentru actionarii Century Fox, reprezentand 19% din valoarea Disney.

Disney isi va insusi aproximativ 13,8 miliarde dolari in datorii nete, in numele Century Fox.

Valoarea totala a tranzactiei (incluzand taxele) fiind in jur de 85.1 miliarde de dolari. Se asteapta ca achizitia sa aduca cel putin $2 miliarde in sinergii de cost pana in 2021 din cresterea eficientei operationale realizata prin combinarea afacerilor.

Asa cum a fost anuntat in pre-contractul de achizitie original, afacerile ce vor fi achizitionate de Disney includ afacerile de productie de film 21st Century (Twentieth Century Fox, Fox Searchlight Pictures si Fox 2000 Pictures),unitatile de creatie TV Fox (Twentieth Century Fox Television, FX Productions si Fox21), FX Networks, partenerii National Geographic, retelele regionale Fox Sports, Fox Networks Group International, Star India si actiunile Fox ale Hulu, Sky plc, si Tata Sky. Achizitia va avea loc imediat dupa despartirea de retelele si statiile Fox Broadcasting, Fox News Channel, Fox Business Network, FS1, FS2 si Big Ten Network – ce vor fi intemeiate intr-o noua companie cu numele de „New Fox”. Daca 21st Century Fox incheie la timp achizitia celor 61 de procente din Sky pe care nu le detine inca, Disney isi va asuma rolul de achizitor, incluzand datoria.

Achizitia va creste in mod semnificativ prezenta internationala a Disney si va largi continutul si distributia ofertei sale direct la consumator. In plus, Disney ca avea votul majoritar pentru Hulu.

Sursa: www.comingsoon.net&www.theverge.com&www.cnbc.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.