STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura, Constructii & Imobiliare

A fost inaugurata autostrada care leaga Romania de Ungaria

tronson Arad-NadlacDupa 4 ani de lucrari, tronsonul Arad-Nadlac, lotul II, a fost inaugurat, astfel ca A1 va face legatura direct cu autostrada M43 din Ungaria.

Noul punct de control va avea 20 de benzi de circulatie, respectiv cate zece pe fiecare sens, cu cate zece cabine duble, in care vor sta politisti de frontiera romani si ungari.

Suprafata punctului Nadlac II este de 22 de hectare si este complet supravegheata video. Camerele instalate la cabinele de control identifica automat numerele de inmatriculare ale masinilor, iar programele informatice afiseaza daca masinile sunt furate sau daca au vigneta platita.

Lotul II are o lungime de 16 kilometri, iar sase kilometri au fost deschisi circulatiei in luna decembrie 2014, odata cu primul lot, pentru a exista legatura intre DN7 si soseaua de mare viteza.

Prezent la inaugurarea tronsonului de autostrada, premierul Victor Ponta a declarat ca „anul acesta se dau in folosinta loturile pana la Lugoj si lotul I dupa Lugoj, iar anul viitor, din Ungaria pana dincolo de Sibiu se va merge pe autostrada. Bucata cea mai grea si importanta, Sibiu-Pitesti, a fost aprobata vineri, 10 iulie 2015, si este pe primul loc in proiectele de infrastructura finantate de Comisia Europeana (CE). S-au finalizat contestatiile si s-a facut studiul de fezabilitate”.

Sapatamana trecuta s-a semnat contractul cu CE pentru o finantare de 12 miliarde de euro pentru infrastructura din Romania.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.