STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, LIFE-STYLE & HOBBY, Telecom & IT-C & Online, Carti & Literatura

400 de ani de la dispariția lui Shakespeare & Cervantes

Hashtag (#) „Moară de vânt”. Un ingenios informatician pe nume Diego Buendia publică povestea Cavalerului din La Mancha „fragmentată” în 17.000 de „ciripituri” pe Twitter. Spaniolul pasionat de Cavalerul Tristei Figuri comemorează astfel cei 400 de ani de la moartea lui Miguel de Cervantes, scrie Mediafax.

TwitterDupă patru secole de la moartea lui Miguel de Cervantes, fascinaţia pe care o stârneşte eroul legendar Don Quijote este intactă. Diego Buendia a decis să „decupeze” romanul cavaleresc Don Quijote în 17.000 de tweet-uri. Postează unul câte unul micile fragmente de text şi, tweet cu tweet, reîntregeşte aventura vestitului hidalgo pe Twitter. Ultimul extras din roman a fost difuzat de Diego pe Twitter pe 23 aprilie, data la care se comemorează 400 de ani de la dispariţia lui Cervantes.

Don Quijote pentru internauţi. Vis bizar ce părea imposibil. Diego informaticianul şi l-a îndeplinit. Istoria lui Don Quijote pe Twitter a început în 2014, la Barcelona. Diego Buendia („buendia” înseamnă „bună ziua” în spaniolă) şi-a folosit tot savoire-faire-ul în această experienţă inedită: „Am găsit un algoritm pentru a face un decupaj al romanului în tweet-uri de 140 de caractere. Tot romanul: 17.000 de „ciripituri” pe Twitter.”

Contul de Twitter se numeşte «QuijoteEn17000Tuits» (Quijote în 17.000 de tweets)

Pe cont, sunt postate şi fotografii cu mori de vânt reale din la Mancha. Instantaneele cu regatul deşertic al Cavalerului Tristei Figuri sunt publicate automat, în fiecare zi, la oră fixă. Înfăţişează aceeaşi privelişte: trei mori de vânt la crepuscul.

Contul de Twitter poate fi accesat la acest link: https://twitter.com/elquijote1605

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.