STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, TUTORIALE, Auto, Mari Antreprenori, Antreprenoriat

276.000 de solicitari pentru Tesla Model 3, venituri de minim 10 miliarde de dolari

Tesla_Model3Model 3, varianta „mainstream” a automobilului electric fabricat de Tesla Motors, a fost lansat la finalul saptamanii trecute, iar in primele 48 de ore a totalizat deja 276.000 de cereri din partea clientilor. Automobilele vor fi produse si comercializate incepand cu 1 ianuarie 2017, iar pretul de baza este prevazut la 35.000 dolari. Solicitantii au depus un minim de 1.000 dolari pentru a se inscrie pe lista celor care vor achizitiona primele Model 3.

Lansarea Model 3 este considerata de specialistii in industrie ca fiind primul test adevarat al Tesla in abordarea „mass market”, in contextul in care si alti producatori auto au lansat deja modele electrice care vor concura pe aceasta piata.

Compania poate genera astfel 10 miliarde de dolari anul viitor doar din vanzarile Model 3, pe masura ce va livra volumul de automobile preconizat. Daca pretul la producator va fi de 35.000 dolari, pretul final catre client este estimat la 42.000 dolari.

Tesla Motors este listata la bursa americana Nasdaq (simbol TSLA) si are o capitalizare de piata de 31 miliarde de dolari.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.