STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, PIETE FINANCIARE, Politica cu impact economic, Politici Industriale, Banci & BNR

20 de banci s-au inscris in Programul de garantare a creditelor pentru IMM-uri

bancaProgramul de garantare ofera intreprinzatorilor acces la linii de credit pentru capital de lucru in valoare de maximum 5 milioane de lei. Banii obtinuti astfel nu pot fi utilizati pentru refinantarea altor credite in derulare.

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (FNGCIMM) va garanta maximum 50% din valoarea finantarii, dupa cum se arata intr-un comunicat al institutiei, exceptand dobanzile, comisioanele si spezele bancare, pe o perioada de cel mult 24 de luni, cu posibilitatea prelungirii cu maximum un an.

Prin acest program, intreprinzatorii pot accesa linii de credit pentru capital de lucru in valoare de maximum 5 milioane de lei pentru fiecare IMM. Garantia se va acorda la cererea bancii, dupa aprobarea liniei de credit, cu o rata a dobanzii ROBOR + maximum 3,5% pe an, iar prima de garantare datorata de beneficiar este de 1,99% pe an din valoarea garantiei aprobate. Valoarea plafonului de garantare aprobat este de doua miliarde de lei, bancile solicitand un plafon de garantii ce depaseste 3 miliarde de lei.

FNGCIMM va demara procedurile de semnare a conventiilor de garantare cu cei 20 de finantatori inscrisi in program, urmand ca in cel mai scurt timp, aceste credite sa fie disponibile pentru antreprenori”, se mai precizeaza in comunicat. Finantatorii cu care vor fi semnate conventii sunt: Banca Transilvania, BRD, CEC, ING, Banca Romaneasca, Banca Comerciala Carpatica, Intesa San Paolo Bank, Alpha Bank, BCR, Unicredit Tiriac, Piraeus, Bancpost, Leumi, Ate Bank, Banca Italo-Romena, Banca Comerciala Feroviara, Volksbank, OTP, Marfin Bank si Nexte Bank.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.