PIETE FINANCIARE, TUTORIALE, FINANTE PERSONALE, Piata de Capital - BVB, Antreprenoriat

Transilvania Broker, AAGES si Cubic Residence vizeaza listarea la Bursa de Valori Bucuresti

forumulinvestitorilorindividuali_bucuresti_oct2016Sambata 29 octombrie a avut loc, la Bucuresti, Forumul Investitorilor Individuali la Bursa de Valori, un eveniment cu peste 300 de participanti, o parte dintre acestia aflati pentru prima data la un eveniment organizat de BVB. Una dintre sectiunile care au atras interesul a fost cea dedicata companiilor care doresc sa se listeze la Bursa in perioada urmatoare, iar 3 companii s-au prezentat in fata investitorilor potentiali: Transilvania Broker – locul 3 pe piata brokerajului de asigurari, AAGES – proiectarea si fabricarea instalatiilor destinate incalzirii prin inductie a metalelor, respectiv Cubic Evolution – dezvoltator imobiliar.

 

  • Transilvania Broker: estimeaza pentru anul 2016 un volum al primelor intermediate de 370 milioane de lei, venituri de 62,9 milioane de lei si un profit net de 4,1 milioane de lei. 

Societatea ocupa locul 3 pe piata brokerajului de asigurari, cu o crestere a volumului primelor intermediate de 38% in primul semestru 2016 si avand o cota de piata de 6%. Transilvania Broker considera ca se situeaza intr-o postura solida pentru a beneficia de efectul consolidarii pietei, in contextul in care cerintele de capital aplicabile brokerilor s-au inasprit.

Managementul societatii estimeaza ca in urmatorii 3-5 ani poate dobandi o cota de 10% din piata de brokeraj de asigurari din Romania, ceea ce ar conduce la dublarea cifrei de afaceri a Transilvania Broker.

transilvaniabroker

Sursa: prezentare Transilvania Broker sustinuta la Forumul Investitorilor, octombrie 2016

Compania intentioneaza sa se listeze la Bursa de Valori Bucuresti in primele luni ale anului 2017. Este detinuta la acest moment de doi actionari persoane fizice – Gabriel Login cu 60% si Dan Niculae 40% – iar odata cu listarea pe piata principala a BVB se va vinde 25% din actiuni.

Managementul indica faptul ca pe termen mediu doreste distribuirea sub forma de dividende a unei cote de peste 80% din profiturile anuale.

Societatea este acum in procedura de transformare a SRL in SA si de efectuare a demersurilor pentru listare pe piata reglementata, intermediarul care ii asista fiind SSIF Goldring.

 

Vizualizeaza aici prezentarea integrala a Transilvania Broker

 

  • AAGES Targu-Mures: cifra de afaceri de 26,6 milioane de lei si un profit net de 3,8 milioane lei in anul 2015

Societatea infiintata in 1990 este specializata in proiectarea si fabricarea instalatiilor destinate incalzirii prin inductie a metalelor. Produsele merg catre industria auto, constructoare de masini, fabricarea de generatoare eoliene si chiar proteze medicale.

– peste 70% din productie merge la export, catre beneficiari din Uniunea Europeana, Asia, America de Sud, SUA si Rusia.

aages

Sursa: mfinante.ro

AAGES este detinuta in proportie de 40% de Gabor Molnar, Directorul General al societatii, restul fiind detinut de alti salariati cu pozitii cheie in cadrul companiei. Societatea doreste sa vina pe bursa pentru imbunatatirea accesului la finantare si pentru a valida afacerea din punct de vedere al valorii de piata.

In ce priveste politica de dividende, managementul indica intentia de a distribui 50-60% din profit.

 

Vizualizeaza aici prezentarea AAGES Targu-Mures

 

  • Cubic Evolution SA – 5 proiecte rezidentiale vandute integral si 65% din cel de-al 6-lea. Planuri pentru Cubic 7 si 8  

 

Cubic Evolution SA este compania de management a grupului, detinand 100% din Cubic Residence SRL. Grupul doreste sa acceseze piata bursiera, in special segmentul alternativ (AeRO), atat prin listare de actiuni cat si printr-o emisiune ulterioara de obligatiuni.

Ansamblul Cubic Residence este situat in zona Prelungirea Ghencea din Bucuresti. Pana acum, dezvoltatorul Cubic Evolution a realizat 216 de apartamente si case in cele 6 proiecte deja finalizate si pregateste Cubic 7, la un cost total al proiectului de 22,4 milioane de euro, cu 40.000 mp marimea complexului si peste 55.000 mp construiti.

 

Vizualizeaza aici prezentarea Cubic Evolution SA 

 

Alte prezentari in cadrul Forumului Investitorilor:

  • 3 companii consacrate, deja prezente pe ringul bursier:

– Electrica SA – prima privatizare realizata prin piata de capital

– Conpet SA – operatorul retelei de transport titei din Romania

– Romcarbon SA

 

  • Prezentari pentru investitori avansati

Procesul investitional pentru un investitor institutional – Cristian Popa, Director de Investitii, NN Asigurari de Viata

Capcane psihologice in tranzactionare – Dan Rusu, Senior Financial Analyst, Banca Transilvania

Estimari de dividende pentru 2016 – Ciprian Birsan, Senior Broker Tradeville

Indicatori de Analiza Tehnica – Marcelin Tudor, analist si blogger, ArtInvest

 

  • Prezentari pentru investitori incepatori si programe educationale ale Bursei de Valori Bucuresti

Educatie financiara. Cum poti afla mai multe despre piata de capital

Noii indici BET si BET-TR

Fluent in Finante – Introducere in pietele de capital

Incasarea dividendelor si alte servicii oferite de Depozitarul Central

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.