Start-Up & Angels, Antreprenoriat, Start-Upuri

Ungaria va fi ţara în care craiovenii de la Softronic vor construi o fabrică de locomotive

 

11985461073_f9195df067_c

Producătorul de locomotive Softronic din Craiova şi compania ungară LAC Holding au semnat o scrisoare de intenţie pentru construcţia unei fabrici de locomotive în Ungaria, transmite Budapest Business Journal.

Până la finele anului 2015, Softronic şi LAC vor fi înfiinţat o companie mixtă pentru consţrucţia fabricii, care va începe să producă locomotive un an mai tarziu. În primul an, producţia de locomotive va fi scazută- până la 2 sau 3 unităţi, urmând să crească la peste 10 locomotive anual, se arată într-un comunicat al LAC.

Softronic va deţine 51% din acţiunile noii companii. Preţul estimat de Ionel Ghiţă, Directorul General al Softronic, pentru locomotivele produse în Ungaria fi de 2,5-3 milioane de dolari, sub preţul pieţei, de aproximativ 4-4,5 milioane de dolari.

Compania Softronic a fost înfiinţată la Craiova, în anul 1991 şi este deţinută de patru persoane fizice – Ionel Ghiţă (30% din capital), Ion Garniţă (26%), Augustin Popescu (26%) şi Oana-Adriana Miulescu (16%). Potrivit datelor raportate la Ministerul de Finanţe, Softronic a a încheiat anul 2012 cu afaceri de 68,6 milioane de lei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.