TUTORIALE, Start-Up & Angels, Antreprenoriat, Start-Upuri

Startup-urile din tehnologie pot aplica pentru MVP Academy 2017 – Deadline 19 februarie

 

Programul MVP Academy de tip accelerator pentru startup-uri de tehnologie, dezvoltat de TechHub Bucharest, anunta deschiderea perioadei de aplicare pentru a 4-a editie. Fondatorii de startup-uri care doresc sa beneficieze de mentorat din partea expertilor in tehnologie, de conexiuni cu industria globala si de oportunitati de investitii pot trimite aplicatiile lor online. Participarea nu implica vreun cost, iar aplicatiile sunt deschise site-ul programului www.mvpacademy.co pana duminica 19 februarie 2017.

Editia a 4-a a MVP Academy se va desfasura intre 6 martie – 8 mai, la TechHub Bucharest. Programul are loc pe parcursul a 9 saptamani si este dedicat antreprenorilor din tehnologie, care doresc sa construiasca un business cu potential global. In primele trei editii, MVP Academy a contribuit la accelerarea a 45 de business-uri.

 

  • Startup-urile din MVP Academy 2016 au strans pana acum investitii de 760 mii euro, urcand suma atrasa de toate cele participante in cele 3 editii la 1,7 milioane de euro

7 startup-uri din programul 2016, intre care ReFlex, Urby si TypingDNA, au obtinut finantari de 0,76 milioane euro, urcand totalul finantarilor primite de absolventii celor trei editii la 1,7 milioane de euro. La acest moment, 8 dintre produsele dezvoltate de absolventii 2016 sunt disponibile pe piata, iar alte cateva sunt in diverse stadii de dezvoltare. Produsele acopera mai multe industrii, intre care Inteligenta artificiala, securitatea datelor, energie, eHealth, agritech, mobility.

Majoritatea participantilor la MVP Academy 2016 si-au crescut echipele si numai un singur startup si-a suspendat activitatea de la finalul programului.

 

Intre startup-urile cu rezultate semnificative:

  • Reflex a primit o investitie si va incepe testarile clinice ale produsului in februarie 2017
  • Silometer a inregistrat venituri de peste 106 mii EUR in 2016 si acum este in curs de a fi acceptata la Pearse Lyons Accelerator (Dublin)
  • Scooterson a fost acceptat in programul HAX Boost (San Francisco) si are pre-comenzi de 380.000 euro
  • TypingDNA a primit o investitie din partea Gecad si a altor cativa business angels. O prima versiune a produsului este deja disponibila.

 

Inscrierea in MVP Academy 2017:

Formularul de inscriere se gaseste pe site-ul programului www.mvpacademy.co

Organizatorii vor realiza un tur in cateva orase importante – Iasi, Timisoara, Cluj, Bucuresti, Sibiu – iar detalii vor fi disponibile pe website-ul programului.

Pentru a fi selectate in program, startup-urile trebuie:

  • sa lucreze la dezvoltarea unui produs sau serviciu din domeniul tehnologie
  • sa aiba un prototip functional
  • sa tinteasca piata globala si sa arate angajament in dezvoltarea business-ului

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.