PIETE FINANCIARE, Piata de Capital - BVB

Specialistii din piata de capital solicita ASF ghiduri de bune practici pentru aplicarea MiFID II

Reprezentantii fondurilor de investitii, societatilor de servicii de investitii financiare, bancilor si ai societatilor listate pe piata bursiera prezenti la dezbaterea pe tema MiFID II, care a avut loc pe data de 16 februarie la Bucuresti, au solicitat reprezentantilor ASF intocmirea unor Ghiduri de bune practici in ceea ce priveste activitatea de consultanta de investitii si  care sunt informatiile minime care ar trebui incluse in declaratia de adecvare pe care brokerii ar trebui sa le solicite clienților, in contextul aplicării MIFID II. Ghidurile au fost solicitate intrucat exista foarte multe nelamuriri cu privire la delimitarea activitatii de consultanta de cea de oferirea de informații în contextul noilor cerințe impuse de directiva europeană.

(n.red – MiFID II este Directiva Europeana referitoare la Pietele si Instrumentele Financiare)

 

La Dezbaterea organizata de Concord Communication, Agentie de PR & Events, in parteneriat cu Organizatia Profesionistilor Pietei de Capital, au participat Mircea Ursache – Vicepresedinte ASF, Florentina Boboc – Director, Directia Reglementare Autorizare ASF si Anca Ioacără – Sef Serviciu, Directia Reglementare Autorizare ASF.

 

Mircea Ursache a mentionat schimbarile majore aduse de Directiva MiFID II cum ar fi aparitia unor noi instrumente financiare, schimbarea arhitecturii pietei si cresterea nivelului de protectie al investitorilor, dar si ca implementarea noilor reglementari va avea costuri substantiale pentru toti participantii la piata.

O alta noutate legata de schimbarile din piata de capital se refera la Standardele Tehnice care vor fi emise de Comisia Europeana, aplicabile direct entitatilor sau operatiunilor financiare si care vor inlocui prevederi din Regulamentul 32 /2006. Florentina Boboc a mentionat si faptul ca autorizarea noilor SSIF sau SAI se va face dupa aceleasi reguli UE pentru toate tarile membre.

Toate noutatile aduse de MiFID II, noul cadru juridic aplicabil activității firmelor de investiții, limitările, condițiile, precum și exceptiile de la aplicarea unor restricții au fost prezentate de Cristian Dutescu, președintele Organizației Profesioniștilor Pieței de Capital, avocat specializat in domeniul pietei de capital care a propus si cateva solutii de implementare.

 

Parteneri ai evenimentului au fost Dutescu & Asociatii si XTB Romania.

 

Date de contact

Ingrid Zamfir

Director Marketing/PR

____________________

Concord Communication SRL

Str. Jiului, Nr.133, Et.1, Sector 1, Bucuresti

Tel: 0729 990 536;0724 559 565

www.concordcom.ro

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.