PIETE FINANCIARE, Legislatie & Mediu de Afaceri, Finantari UE & Granturi

Schema de Minimis: plafonul scade la 100.000 euro, se vor atribui puncte conform unei grile, sesiunea va fi deschisă 10 zile

Maria Grapini, ministrul pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism, a anunţat că pentru schema de minimis plafonul maxim de 200.000 de euro a fost scăzut la 100.000 de euro, sesiunea de înscriere va dura 10 zile, iar fiecărui proiect i se va atribui un punctaj în funcţie de anumite criterii, transmite Mediafax.

Sursă: www.tmpress.ro
Sursă: www.tmpress.ro

De asemeni, nu mai este obligatoriu ca firmele să păstreze un anumit număr de locuri de muncă, în schimb, pentru fiecare loc de muncă creat firmele vor fi punctate.

„Indicatorii sunt următorii: pentru producţie – 35 de puncte, pentru servicii, sănătate, asistenţă – 20 puncte şi la cercetare – 30 de puncte, deci maxim de puncte la producţie. Pe cine vrem noi să ajutăm, cine sunt cele mai fragile, în funcţie de mărime şi atunci am spus dăm maxim de puncte de microîntreprinderi – 15 puncte, la întreprindere mică – 10 puncte, la întreprindere mijlocie – 5 puncte. Al treilea indicator, de departajare cumva, este acel număr de oameni. Dacă aveţi un angajat primiţi 15 puncte, dacă angajaţi două locuri de muncă nou create – 20 de puncte, 3 locuri de muncă – 25, 4 locuri – 30 şi cinci locuri – 35”, a declarat Maria Grapini.

În plus, Grapini a menționat că zona rurală va primi un punctaj mai mare.

„Totalul care se poate face este de 100 de puncte, dar punctajul minim pentru aprobare este de 60 de puncte. Atunci lăsăm liber zece zile să se înscrie toată lumea, facem o ierarhizare în funcţie de puncte, iar dacă până la 60 de puncte sunt mai mulţi decât avem noi fonduri, le păstrăm în banca de date şi luptăm să suplimentăm în anul următor banii şi rămân valabile proiectele depuse”, a declarat Grapini.

După ce sesiunea de înscriere s-a încheiat, dosarele vor fi depuse la ADR-uri sau la Oficiile pentru IMM-uri, iar timp de 60 de zile acestea vor fi verificate pentru a nu exista neconcordanţe după ce un soft va stabili nivelul punctajelor.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.