PIETE FINANCIARE, Piata de Capital - BVB

Sameday Courier, primul operator de curierat listat pe BVB, anunţă un randament al dividendului de 4,5%

Sameday_siglaManagementul executiv al Delivery Solutions SA, compania care operează brandul Sameday Courier, primul operator românesc de curierat listat pe Bursa de Valori Bucureşti, va convoca Adunarea Generale a Acţionarilor (AGA) pentru data de 15 mai a.c. În cadrul AGA, acţionarilor li se va propune distribuirea unui dividend brut pe acţiune de 0,436 lei. Această sumă generează la actuala cotaţiei a acţiunilor Sameday Courier un randament al dividendului de 4,5%.

“Va fi prima AGA dupa listare si se vor aproba rezultatele financiare, auditorul companiei şi se vor desemna persoanele care vor face parte din consiliul de administraţie. In acelasi timp vom propune actionarilor distribuirea unui dividend brut per actiune in valoare de 0,436 lei”, a anunţat Lucian Baltaru, General Performance Manager la Sameday Courier.

“Mă bucur că valoarea dividendului propus va depăşi aşteptările iniţiale. Cu un randament de 4,5%, valoarea este superioară dobânzii bancare. Aceasta demonstrează performanţa companiei pentru anul trecut si sper ca de acum înainte să mergem numai în sus”, a completat Octavian Bădescu, antreprenor și fondator al Sameday Courier.

Volumul rulajului după primele zile de la listarea pe bursă a depăşit 100.000 euro. Preţul actual pentru acţiunile Sameday Courier (simbol bursier SDAY) este de 8,15 lei, în creştere faţă de valoarea de lansare de 7,55 lei.

Potrivit managementului executiv, în cursul anului trecut, compania a avut venituri de 1,6 milioane euro (în creştere cu 58% faţă de 2013). Pentru anul curent, sunt previzionate venituri de 2,25 milioane euro şi un profit de 300.000 euro.

Sameday Courier este primul operator românesc de curierat listat pe Bursa de Valori Bucureşti si prima companie romaneasca listata pe piața AeRO din cadrul sistemului alternativ de tranzacționare. Listarea Sameday Courier s-a produs în 25 februarie a acestui an. Acest pas a venit după ce Delivery Solutions s-a transformat la sfârșitul anului 2015 în societate pe acțiuni, o altă premieră pentru piața operatorilor de curierat rapid din România.

Sameday Courier este singurul operator de curierat din România specializat în livrările în aceeași zi, atât în țară, cât și în străinătate, în condiţii speciale de transport (temperatură, securitate etc.), în puncte dificile, la ore prestabilite, transport de obiecte fragile și în livrări personalizate, în funcţie de nevoile fiecărui client. Sameday Courier este furnizor principal pe acest segment de servicii pentru companii mari si foarte mari din România.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.