PIETE FINANCIARE, TUTORIALE, FINANTE PERSONALE, Piata de Capital - BVB, Antreprenoriat

Sameday Courier‚ creştere de peste 35% a cifrei de afaceri si de peste 85 % a profitului în primul semestru din anul 2016

LucianB_OctavianBSameday Courier (simbol bursier SDAY) a raportat o cifră de afaceri pe primul semestru al acestui an de 6 milioane lei, mai mare cu 36% faţă de volumul înregistrat în perioada similară a anului trecut. De asemenea, profitul a atins 0,91 milioane lei in primul semestru, în creștere cu 88 % față de primul semestru din 2015. Rata de profit corespunzătoare perioadei ianuarie-iunie 2016 a fost de peste 15 %.

 

„Avem o creştere de două cifre a veniturilor și a profitului, am atins deja după primul semestru aproape dublul profitului realizat pe întreg anul trecut și suntem în linie cu obiectivele stabilite pentru acest an. La fel ca în fiecare an din ultimii trei, rezultatele ne determină să afirmăm că este cel mai bun semestru al nostru de până acum, însă rezultatele trebuie abordate cu echilibru, explicația regăsindu-se atât în factorii interni, cât și în mărimea companiei și în conjunctura generată de o piață în evoluție.

Piața se consolidează și în același timp crește, iar provocările vin în primul rând din zona de gestionare operațională a dezvoltării. Cresc zona de e-commerce, livrările către persoane fizice, crește nevoia pentru livrările programate la anumite ore si am văzut evoluții care ne-au determinat să venim în întâmpinarea nevoilor clientului destinatar, de a controla cât mai bine nu doar la ce oră primește ceva, dar și unde o poate face. Prin urmare, volumul a determinat inclusiv creșterea vizibilității noastre, atât pe șosele cât și prin continuarea deschiderii în regim de permanență a unor puncte de livrare fixe.”, a spus Lucian Baltaru, acționar și General Performance Manager la Sameday Courier.

Majorarea cifrei de afaceri a fost determinată de creșterea volumului de trimiteri, în condițiile în care toate liniile de business au înregistrat evoluții pozitive. Creşterea cifrei de afaceri a fost susţinută de dezvoltarea segmentul de livrări în aceeași zi, concomitent însă cu majorarea volumului proiectelor cu livrare adresată, a doua zi.

Compania a avut o creștere peste media pieței, au crescut încasările, a crescut eficiența cu care se fac lucrurile, rezultatele sunt edificatoare. După ce am decis și în acest an acordarea către actionari de dividende aferente rezultatelor anului trecut, cu un randament brut de peste 6 %, superior celor anterioare și dobânzii bancare, iată că sunt create toate premisele pentru a înregistra în consecință și în acest an o creștere a valorii companiei, principalul obiectiv al oricărui proiect antreprenorial.

Rămân la convingerea din urmă cu 10 ani, anume că «samedaismul» va fi noua religie în curierat, mai ales în privința livrărilor la nivel local, Sameday va juca un rol relevant in consecinta si cred de asemenea că „Lokko” – sistemul inovativ de gestionare al comenzilor și prima aplicatie de tip Uber pentru curierat din sud-estul Europei – va juca un rol din ce în ce mai determinant și pentru Sameday Courier”, a afirmat antreprenorul Octavian Bădescu, fondator și actionar majoritar al companiei.

 

  • Estimari 2016:

Conform bugetului stabilit, managementul Sameday Courier estimează, la nivelul întregului an 2016, o creștere a cifrei de afaceri a companiei peste media pieței din toate punctele de vedere, vizand atingerea unui volum în valoare de aproximativ 2,5 milioane Euro in conditiile inregistrarii unei rate a profitabilitatii de două cifre.

 

  • Evaluarea companiei pe bursă

La un pret de 8,12 lei/actiune capitalizarea de piata a Sameday este 8,12 milioane lei (1,8 milioane euro). Raportand aceasta valoare la profitul anticipat pentru 2016, respectiv minim 250.000 euro conform indicatiilor din partea managementului companiei, rezulta un multiplu P/E 2016 estimat de 7,2.

SDAY_rezultateSemestrulI_2016

Sursa: raportari si comunicate ale companiei, calcule EconomicZoom.ro

 

Despre Sameday Courier

Sameday Courier este singurul operator de curierat din România specializat în livrările în aceeași zi, atât în țară, cât și în străinătate, în condiţii speciale de transport (temperatură, securitate etc.), în puncte dificile, la ore prestabilite, transport de obiecte fragile și în livrări personalizate, în funcţie de nevoile fiecărui client. Sameday Courier este furnizor principal pe segmentul livrărilor în aceeaşi zi pentru peste 1.000 de companii mari din România.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.