PIETE FINANCIARE, FINANTE PERSONALE, Treasury-Bonds & Bills, Piata de Capital - BVB

Populatia invitata sa subscrie titluri de stat „Fidelis Centenar” cu scadenta in 2018

TitluriStatPopulatie

UPDATE: Emisiunea a fost subscrisa in primele doua zile. Titlurile de stat vor putea fi cumparate si/sau vandute prin intermediul Bursei de Valori Bucuresti, dupa ce acestea vor fi listate.

 

Ministerul Finantelor Publice marcheaza Centenarul Unirii printr-o emisiune speciala de titluri de stat, intitulata „Fidelis Centenar”, care va avea scadenta in anul 2018, la 100 de ani de la Marea Unire. Orice persoana fizica, de peste 18 ani, poate participa la aceasta emisiune jubiliara prin cumpararea de titluri de stat cu o valoare nominala de 100 de lei.

Dobanda oferita este de 2,15% pe an, titlurile se vor tranzactiona pe piata secundara administrata de BVB.

Subscrierea se poate face prin oricare din retelele bancare BCR, BRD, Banca Transilvania si Raiffeisen, in perioada 11 – 29 iulie 2016. Investitorii care vor dori sa vanda titlurile inainte de scadenta de peste 2 ani, o vor putea face prin orice intermediar BVB, sau prin intermediul bancilor, la cotatiile oferite de acestea.

In 2015, statul roman a apelat de asemenea la economiile populatiei, oferind spre subscriere titluri de stat cu scadenta pe 2 ani, dobanda fiind la acelasi nivel, 2,15% pe an (detalii privind emisiunea din 2015, aici).

Avand in vedere ca dobanda la titlurile de stat nu este impozabila, randamentul de 2,15% oferit de titlurile de stat echivaleaza cu 2,56% la un depozit supus impozitarii cu 16%.

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.