STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Piata de Capital - BVB

BVB: profit net de 7,86 milioane de lei, în 2016, în creștere cu 19% față de anul precedent

Bursa de Valori București (BVB) a raportat, pentru 2016, un profit net consolidat de 7,87 milioane de lei, cu 19% mai mult față de 2015, acesta fiind realizat în proporție de 85% de către segmentul de tranzacționare al Grupului, în timp ce marja netă a crescut la 25%, informeaza Mediafax.

Venitul financiar net consolidat al anului 2016 de 3,09 milioane de lei a fost înregistrat, în principal, pe seama veniturilor generate de plasamentele grupului în titluri de stat și depozite de 2,99 milioane de lei, în scădere, urmare a diminuării nivelului lichidităților aflate la dispoziția societății după plata dividendelor aferente profitului net din 2015 și a scăderii randamentelor titlurilor de stat și dobânzilor la depozite. Scăderea rezultatului financiar față de aceeași perioadă a anului anterior a fost determinată, în principal, de impactul mai redus al diferențelor de curs nerealizate înregistrate din reevaluarea plasamentelor în titluri de stat și depozite în valută, în anul 2016, de 570.000 de lei, potrivit unui comunicat transmis pe site-ul BVB.

Veniturile operaționale consolidate înregistrate în trimestrul al patrulea 2016 față de aceeași perioadă a anului trecut au crescut cu 2% la 8,63 milioane de lei, veniturile generate de segmentul de tranzacționare al BVB reprezentând peste 5 milioane de lei din total. Cheltuielile operaționale la nivel de grup au continuat trendul descendent, înregistrând o scădere de 12%, în timp ce profitul operațional înregistrat în trimestrul al patrulea 2016 a urcat până la un nivel de 1,93 milioane de lei.

Profitul net consolidat al Grupului BVB a crescut cu 49% în trimestrul al patrulea 2016 față de perioada similară a anului trecut la 3,58 milioane de lei, având ca bază principală de creștere rezultatele operaționale ale segmentului de tranzacționare al Grupului.

Cumulat de la începutul anului 2016, creșterea cu aproape 4% a veniturilor operaționale consolidate și scăderea de peste 6% la nivelul cheltuielilor operaționale consolidate au generat combinat un avans de 89% al profitului operațional până la 6,07 milioane de lei și o îmbunătățire cu opt puncte procentuale a marjei operaționale. Segmentul de tranzacționare al Grupului a generat în anul 2016 un profit operațional de 5,41 milioane de lei, având un aport majoritar în rezultatul operațional al Grupului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.