PIETE FINANCIARE, FINANTE PERSONALE, Piata de Capital - BVB

Peste 500 de participanti la Forumul Investitorilor Individuali organizat de BVB

 

Unul dintre evenimentele de referinta dedicat investitorilor de retail, Forumul Investitorilor Individuali, organizat de Bursa de Valori Bucuresti (BVB), a atras peste 500 de persoane la cea de-a sasea editie. Pe parcursul intregii zile de sambata, 18 martie, participantii interesati de investitii si administrarea finantelor personale au avut parte de prezentari privind situatia pietei de capital, sesiuni interactive privind finantele comportamentale si seminarii dedicate investitorilor incepatori sau avansati.

„Prezenta masiva reflecta rezultatele efortului constant al BVB acordat cresterii activitatii investitorilor individuali. Romanii sunt din ce in ce mai interesati de administrarea averii personale si de investitiile la bursa. Ne bucura totodata faptul ca BVB reuseste sa stabileasca noi repere in educatia financiara a romanilor,” a spus Ludwik Sobolewski, CEO al BVB.

„Succesul de acum nu este o intamplare si nu a aparut peste noapte,” spune Lucian Anghel, presedintele BVB. „Succesul a fost sustinut de numeroase proiecte de educatie financiara derulate in ultimii ani. Proiecte precum Condus de Randament, Leii BVB si Forumul Investitorilor sunt doar cateva dintre actiunile pe care noi le-am intreprins exclusiv pentru investitorii persoane fizice si acest lucru se vede in cresterea numarului si a interesului acestora fata de piata de capital,” a mai spus presedintele BVB.

Prima parte a evenimentului a inclus dezbateri si prezentari prin care publicul a fost invitat sa-si identifice nevoile si obiectivele de investitii si sa cunoasca mai multe detalii despre optiunile investitionale disponibile in prezent. Speaker-ii au discutat despre randamente, instrumentele financiare vedeta in 2017, strategii investitionale si finante comportamentale, evaluarea performantei de investitor si modalitatile de valorificare a actiunilor mostenite din Marea Privatizare. Au fost prezentate povestile de succes al companiilor listate, precum Bursa de Valori Bucuresti, MedLife si SIF Moldova, dar si strategiile castigatoare ale concurentilor din competitia Condus de Randament, acolo unde primii 50 de concurenti au obtinut randamente de doua cifre.

Partea a doua a evenimentului a fost structurata in doua sesiuni diferite: pentru incepatori si pentru avansati. Investitorii experimentati au discutat despre administrarea activa si pasiva sau despre rolul warrant-urilor in strategiile de investitii. Investitorii la inceput de drum au participat la un seminar in care li s-a explicat cum functioneaza piata de capital si au discutat cu specialisti din domeniu despre cum sa devii investitor la bursa.

Participantii la Forum au avut ocazia sa se inscrie intr-un concurs, prin care cei care vor cumpara de minimum 1.000 de lei actiuni la BVB pana la finalul lunii martie vor participa la o tragere la sorti in care castigatorul va fi premiat de Happy Tour cu un city break in Romania.

 

Prezentarile speakerilor pot fi accesate urmarind acest link

 

Partenerii Forumului Investitorilor Individuali au fost: Grupul Financiar Banca Transilvania, Depozitarul Central, Intercapital Invest, OTP Asset Management, SIF Moldova, Tradeville.

Parteneri institutionali: Happy Tour, Alira.

Parteneri media: Radio Romania Actualitati, Economic Zoom, Finzoom.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.