PIETE FINANCIARE, Privatizare & Retrocedare, Piata de Capital - BVB

Oltchim va fi vanduta pe pachete de active catre investitorii interesati

foto_oltchimOltchim SA va lansa un proces competitiv de vanzare a activelor sale, grupate in 9 pachete distincte, se arata intr-un comunicat al societatii transmis Bursei de Valori Bucuresti.

Partile interesate sunt invitate sa depuna scrisori de interes pentru oricare (inclusiv toate) dintre pachetele de active, pana la data de 30 septembrie 2016. Procedura prevede ca dupa depunerea scrisorilor sa fie verificate cerintele de conformitate, legaturile intre ofertanti si actionarii societatii si acceptarea de catre ofertanti a regulilor de sondare a pietelor relevante. Selectia cumparatorului / cumparatorilor se va face pe baza analizei valorii economice a ofertei, iar procesul este estimat a se incheia pana la finalul anului 2016.

Desi societatea este in insolventa, veniturile si EBITDA au depasit estimarile indicate in planul de reorganizare. In 2015 s-au inregistrat venituri de 170,2 milioane euro si EBITDA ajustata de 17,7 milioane euro, in timp ce pentru 2016 sunt asteptate venituri de 176,5 milioane euro si EBITDA ajustat de 23,9 milioane euro.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.