PIETE FINANCIARE, INTERNATIONAL, Piata Valutara

O linie bilaterală de swap de până la 45 miliarde euro între BCE şi Banca Populară a Chinei

O linie bilaterală de swap valutar a fost creată de Banca Centrală Europeană şi Banca Populară a Chinei, prin intermediul căreia BCE va putea accesa până la 350 miliarde yuani (42,3 miliarde euro), iar Banca Centrală din China până la 45 miliarde euro, pe o perioadă de trei ani de zile.

Sursă: www.bloomberg.com
Sursă: www.bloomberg.com

Conform unui comunicat al BCE, acordul va fi tratat de instituție ca linie de finanţare pentru acces rapid la lichiditate.

„Banca Centrală Europeană şi Banca Populară a Chinei au convenit stabilirea unui aranjament bilateral de swap monetar pentru a cumpăra şi răscumpăra yuani chinezeşti şi euro una de la cealaltă. Acordul de swap, care va fi valid pentru o perioadă de trei ani, va avea un volum maxim de 350 miliarde yuani atunci când BCE va accesa fonduri în monedă chineză, respectiv 45 miliarde euro atunci când vor fi furnizate fonduri Băncii Populare a Chinei”, se arată în comunicat.

Acordul, stabilit la nivelul Eurosistemului, va contribui la stabilitatea pieţelor financiare, iar toţi participanţii vor avea acces la lichiditate suficientă în monedă chineză prin intermediul băncilor centrale naţionale.

Printre țările cu care BCE are linii bilaterale de swap valutar se numără SUA, Marea Britanie, Canada şi Elveţia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.