Telecom & IT-C & Online, M&A & VentureCapital & Private Equity, Mari Antreprenori

SoftBank își diversifică portofoliul cu ajutorul unei noi strângeri de fonduri – 108 miliarde de dolari pe Vision Fund 2

Conglomeratul japonez SoftBank a anunțat că intenționează să creeze Vision Fund 2, o continuare a proiectului de 100 miliarde de dolari dedicat investițiilor în tehnologiile ce au șanse să definească viitorul, conform NY Times.

Sursa: Nikkei Asian Review

De la crearea sa în 2017, primul fond Vision a pariat pe unele dintre cele mai promițătoare companii tech, printre care se află Uber, WeWork, Slack și Bytedance, proprietarul chinez al aplicației video TikTok.

Abordarea agresivă a SoftBank, care implică adesea oferirea start-up-urilor a unor finanțări impresionante în schimbul unor idei grandioase și ambițioase, a ajutat la dezvoltarea pieței de capital de risc și chiar a schimbat modul în care antreprenorii construiesc noi companii de tehnologie.

Fondul nou a atras aproximativ 108 miliarde de dolari în investițiile preconizate, conform SoftBank, adăugând că mărimea acestora este cel mai probabil să crească.

Compania investește 38 de miliarde de dolari din banii proprii, iar alți investitori așteptați includ giganții tehnologici precum Apple, Microsoft și producătorul taiwanez Foxconn, câteva mari instituții financiare japoneze și fondul de avere al națiunii bogate în petrol, Kazakhstan.

În martie 2019, fondul realizase deja o rentabilitate totală a investițiilor de 29%, conform declarațiilor SoftBank din luna mai a.c. și deținea 69 de investiții în portofoliul său.

Chiar și așa, scepticii se întrebau dacă va exista suficient interes din partea investitorilor pentru un al doilea fond gigantic.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.