Servicii & Comert & Logistica, M&A & VentureCapital & Private Equity, Sanatate & Farma

Fondul de investiții Innova Capital a preluat Optical Network și Optiplaza

Sursa: Ziarul Financiar

Fondul de investiții Innova Capital  a preluat doi dintre cei mai importanți jucători de pe piața de optică medicală din România: Optical Network și Optiplaza, conform Financial Intelligence și Profit.ro.

Optical Network și subsidiarele sale – cu afaceri de cca. 13 mil euro în 2018 – dețin o rețea națională de 55 de magazine, operate sub două brand-uri, OPTIblu (gama de produse premium) și Klarmann (produse și servicii pentru toate bugetele), fiind prezente și pe piața angro de vânzare de ochelari.

Optiplaza, brand românesc pe piață din 2004, controlată de AMC Covasna (89%, deținută de Marius Chiriac și Cristian Beres) și de Paul Licșor, deține lanțuri de comerț cu amănuntul, respectiv Optiplaza și Optica Express – cu peste 40 de magazine de optică medicală la nivel național, oferind o gamă largă de produse și mărci. De asemenea, compania comercializează produse optice prin intermediul site-ului său. Anul trecut, cu peste 230 de angajați, Optiplaza a avut afaceri de 43,7 milioane lei (cca. 9,4 milioane euro) și un profit net de circa 1 milion lei. Firma are sediul în Brașov.

Planul Innova este de a extinde rețeaua actuală de vânzare cu amănuntul din România.

Ambele tranzacții sunt în prezent evaluate de către Consiliul Concurenței și vor fi finalizate după aprobarea lor de către autoritate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.