Industrie Prelucratoare, Servicii & Comert & Logistica, M&A & VentureCapital & Private Equity

EssilorLuxottica – deținătorul brandului RayBan – va achiziționa Grand Vision pentru 7 miliarde EUR

EssilorLuxottica, grupul franco-italian, care este cel mai mare producător și vânzător de ochelari din lume, a acceptat să cumpere rivala Grand Vision într-un acord de 7,1 miliarde de euro, conform Financial Times.

Sursa: Insight News

EssilorLuxottica a anunțat un acord cu HAL Optical Investments, acționarul majoritar al GrandVision, lider global în domeniul vânzării de optică cu amănuntul, pentru a cumpăra întregul pachet de acțiuni HAL de 76,72% la un preț în numerar de 28 de euro pe acțiune. Valoarea ar crește cu 1,5% la 28,42 EUR dacă  achiziția nu are loc în termen de 12 luni de la data anunțării.

Cu această afacere, EssilorLuxottica, care a fost creată în 2017 – în urma unei fuziuni a companiilor omonime, își va extinde platforma optică de vânzare cu amănuntul, în primul rând în Europa, prin adăugarea a peste 7.200 de magazine la nivel global, peste 37.000 de angajați și 3,7 miliarde de euro în venituri anuale.

Pactul vine după ce consiliul „beligerant” francez și italian al Essilor Luxottica, care a blocat strategia de doi ani, a convenit să lucreze împreună la începutul acestui an.

De asemenea, EssilorLuxottica a raportat venituri de 8,78 miliarde EUR în prima jumătate a anului curent 2019, în creștere cu 7,3% la cursul de schimb curent și cu 3,9% la curs de schimb constant.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.