PIETE FINANCIARE, TUTORIALE, Telecom & IT-C & Online, Piata de Capital - BVB, Start-Up & Angels, Antreprenoriat

Life Is Hard – una din companiile romanesti incluse in Topurile Fast Technology ale Deloitte – se listeaza pe 8 decembrie pe piata AeRO

LifeIsHard_ErikBarnaLife Is Hard SA (simbol LIH), cu sediul in Cluj Napoca, se listeaza la Bursa de Valori Bucuresti pe segmentul AeRO, iar actiunile vor putea fi tranzactionate incepand cu 8 decembrie 2015. Capitalizarea estimata prin Memorandumul realizat de consultantii autorizati ai listarii este de 1,55 milioane de euro (6,86 mil RON), echivaland cu un pret teoretic de 9,8 RON pe actiune.

Foto – Erik Barna, CEO Life Is Hard SA

Principalele produse ale companiei sunt:

  • 24Broker.ro – platforma destinata brokerilor de asigurare, utilizata de circa 30% din numarul de societati de pe piata de brokeraj de profil. Intre clientii companiei pentru acest produs se numara: Safety Broker, Transilvania Broker, B Inter, Porsche Finance Group Romania. LifeisHard ofera si solutii software pentru societati de asigurari, intre care Allianz Tiriac, Omniasig Vienna Insurance Group si Groupama Asigurari.
  • 24Routier.ro – aplicatie destinata transportatorilor rutieri, utilizata in prezent de un singur client, TabitaTour, parte a Filadelfia Group.
  • MedXline.ro – aplicatie de gestiune pentru medici si policlinici
  • eOkey.ro – aplicatie de facturare electronica, in curs de lansare.

24Broker si 24Routier genereaza fiecare cam un sfert din cifra de afaceri a Life is Hard, iar veniturile din intretinere retele si mentenanta, au o pondere de circa 35%.

 

Cifra de afaceri de 4 milioane RON si Profit net de 0,96 mil RON estimate pentru 2015

In 2014, societatea Life is Hard a realizat o cifra de afaceri de 3,98 milioane RON si un profit net de 0,73 mil RON. Rezultatele financiare la semestru indica cresteri atat ale veniturilor cat si ale profitabilitatii, estimarea pentru intregul an 2015 fiind: cifra de afaceri 4,01 mil RON si profit net 0,96 mil RON, conform Memorandumului prezentat.

Pana in anul 2019, compania isi propune mai mult decat dublarea rezultatelor financiare ale anului curent.

FinanciareLifeIsHard

Sursa: Memorandumul de prezentare cu ocazia listarii Life Is Hard S.A.

 

Life is Hard a fost mentionata in Topul 2014 Deloitte Technology Fast50, pe locul 28 in regiunea CEE, in conditiile in care anul trecut veniturile crescusera de 2,5 ori, iar profitul de peste 5 ori fata de anul 2013.

De asemenea, a fost mentionata in Topul 2014 Deloitte Technology Fast 500 – Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA), pe pozitia 362. Topul evidentiaza cele mai bune companii din domeniul inovatiei tehnologice, din punct de vedere al abilitatilor antreprenoriale si a capacitatii de crestere a business-ului si cuprinde companii din sectoarele public si privat din peste 20 de tari din regiunea EMEA.

 

Indicatori aferenti valorii capitalizarii anticipate

Luand drept reper valoarea teoretica de 1,55 milioane EUR pentru capitalizarea companiei Life is Hard sau 9,8 RON/actiune, principalii indicatori estimati la momentul listarii companiei sunt:

LifeIsHard_Indicatori

Referitor la politica de dividend, managementul companiei a enuntat in Memorandum ca o prioritate pentru companie este reinvestirea profiturilor in urmatorii ani, pentru dezvoltarea produselor si a bazei de clienti.

 

Memorandumul Life Is Hard S.A. transmis catre Bursa de Valori poate fi consultat aici

 

Pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti au fost listati pana acum 4 emitenti noi anul acesta: doi dintre acestia, Sameday Courier (SDAY) si Bittnet Systems (BNET)  sunt cotati la preturi mai mari fata de cele din prima zi de tranzactionare, un al treilea – fondul Carpathia Capital (CRPC) – este cotat in scadere fata de prima zi, in timp ce al patrulea emitent, Chronos Courier (CHR), a intrat in insolventa la propria cerere.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.