PIETE FINANCIARE, TUTORIALE, Piata de Capital - BVB, Antreprenoriat

BVB anunta cele 15 companii finaliste ale celei de-a treia editii a programului Made in Romania

  • Cele 15 companii finaliste ale proiectului Made in Romania au fost anuntate oficial si premiate la Gala Made in Romania, editia a III-a
  • Toate companiile finaliste si semifinaliste ale celor trei editii ale programului vor beneficia in urmatoarele luni de un program special dedicat sustinerii dezvoltarii consistente pe termen lung a afacerilor

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a anuntat oficial si a premiat cele 15 companii finaliste ale celei de-a treia editii „Made in Romania”, un program derulat de BVB si partenerii sai pentru a identifica si sustine viitoarele motoare de crestere ale economiei locale sau din regiune.

Cele 15 companii care au ajuns in finala sunt:

Companie  Domeniu de activitate

AdServio

Platforma online de management educational, mai mult decat un catalog digital, ofera accesul la informatii scolare complexe.

Agroserv Mariuta / Laptaria cu caimac

Producator de lactate de specialitate, 100% romanesti, integrale, naturale si minim procesate.

AMC RO Studio

Companie IT specializata in servicii de grafica 3D si programare pentru jocuri video, filme si aplicatii multimedia.

Annabella / Raureni

Cu o traditie de peste 50 de ani in prepararea fructelor si legumelor dupa retete autentice, ofera mereu cele mai de pret daruri ale naturii.

Arobs Transilvania Software

Unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii software, locul 5 in topul celor mai mari angajatori IT locali.

Catena

Cel mai mare jucator din piata farmaceutica locala.

DocProcess

Compania ofera solutii pentru automatizarea proceselor de business (financiar-contabile, de achizitii si logistica).

Elba

Liderul pietei corpurilor de iluminat, preponderent pe piata de faruri auto.

Jidvei

Cel mai mare producator de vinuri DOC, oferind cea mai variata gama de produse.

Kober

Unul dintre cei mai mari producatori de lacuri si vopsele de pe piata locala.

Noah Watches

Start-up axat pe productia si design-ul de ceasuri de mana din lemn.

Rodbun

Integrator de produse si solutii in domeniul agricol si, totodata, este cel mai ambitios proiect din agricultura romaneasca.

Salad Box

Cel mai extins brand romanesc de restaurante.

Typing DNA

Start-up romanesc de cybersecurity care utilizeaza autentificarea comportamentala, bazata pe modul de tastare al utilizatorilor.

Vivre Deco

Cel mai mare magazin online de mobilier si decoratiuni din Europa Centrala si de Est, activ in Romania, Bulgaria, Ungaria si Croatia.

 

In urma intalnirii juriului au fost selectate 14 companii. Juriul a fost format din 12 experti din diverse ramuri ale economiei: Razvan Butucaru (Partner, Mazars), Radu Constantinescu (Co-fondator, Qualitance), Ovidiu Dumitrescu (Director General Adjunct, Tradeville), Radu Hanga (Senior Advisor to the Board, Banca Transilvania), Nicoleta Iordan (Co-fondator, Carturesti), Irina Neacsu (Director Executiv Corporate Finance, BRD-Groupe Societe Generale), Marius Stefan (Co-fondator, Autonom Rent-a-Car), Ioana Tanase (Director Executiv Corporate Finance, BCR), Sergiu Voicu (Jurnalist, Digi24), Kurt Weber (Director General, Horváth & Partners), Lucian Anghel (Presedinte, Bursa de Valori Bucuresti) si Adrian Tanase (Director General, Bursa de Valori Bucuresti).

Compania care a intrat direct in finala prin votul publicului este Agroserv Mariuta – Laptaria cu caimac, astfel ca numarul de companii finaliste Made in Romania a ajuns la 15. Sesiunea de vot public s-a derulat in perioada 8 – 21 aprilie, favorita publicului inregistrand aproape o treime din voturile exprimate pe site-ul www.bvbleague.ro.

Cele 15 companii finaliste au fost anuntate in cadrul gale de premiere, in data de 14 mai, la care au participat circa 150 de antreprenori si directori executivi ai companiilor din comunitatea Made in Romania, alaturi de membrii Comitetului de Nominalizare, membrii Juriului si alti sustinatori ai proiectului.

„Antreprenorii Made in Romania ne fac sa ne simtim mandrii ca suntem romani. Astfel, descoperim atat afaceri de succes incepute de la zero si aduse la un nivel de maturitate ridicat, cat si companii inovatoare aflate la inceput de drum, dar cu potential remarcabil de dezvoltare accelerata. Mediul privat este principalul contributor la formarea Produsului Intern Brut in Romania, iar cu cat o sa dezvoltam mai multe astfel de companii in Romania, cu atat viitorul nostru va fi mai bun. Made in Romania ajuta antreprenorii romani sa-si atinga potentialul maxim de dezvoltare in folosul intregii comunitati locale si a noastra a tuturor. Ar fi bine sa le ascultam cu atentie povestile de succes, sa invatam din ele si sa punem in practica recomandarile acestora pentru a crea noi afaceri de succes la nivel regional, nu doar in Romania. Prin intermediul Made in Romania incercam sa insuflam incredere si altor antreprenori romani existenti sau in devenire ca se pot dezvolta afaceri extraordinare in Romania, daca inveti si daca asculti de sfaturile unor consultanti precum sunt specialistii implicati in programul acesta derulat de BVB impreuna cu partenerii”, a declarat Lucian Anghel, Presedintele Consiliului de Administratie al BVB.

Detalii aici.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.