PIETE FINANCIARE, FINANTE PERSONALE, Piata de Capital - BVB, Antreprenoriat

Ascendia se listeaza pe piata AeRO, cu o capitalizare anticipata de 12,5 milioane RON

AscendiaCompania Ascendia SA, specializata pe domeniul eLearning, se va lista la Bursa de Valori Bucuresti pe segmentul AeRO joi 7 iulie 2016, sub simbolul ASC. Anul trecut a realizat o cifra de afaceri de 4,1 milioane RON, venituri din exploatare de 4,5 milioane RON si un profit net de 1,3 milioane RON.

Ascendia creează produse educaționale digitale și dezvoltă software educațional personalizat, fiind unul dintre cei mai creativi jucători pe piața de aplicații educaționale (eLearning) din România. Produsele Ascendia se adresează atât sistemului de învățământ, cât și angajaților din corporații, prin programe de pregătire digitală.

Pentru copiii preșcolari și școlari, compania a creat produsele marca EduTeca, revista EduTeca, precum și manualele școlare tipărite și digitale.

Pentru segmentul de pregătire a specialiștilor din corporații, Ascendia produce platforme de management al învățării și oferă servicii de dezvoltare de module educaționale personalizate, către un portofoliu de clienți sau parteneri format din companii cu renume din  domenii diverse, precum ING Bank, Orange, Raiffeisen Bank, BricoDepot, Groupama, Samsung România, Microsoft România, Allianz, AdPharma etc.

 

  • Surse de venit in 2015

– venituri din aplicatii educationale, manuale scolare: 1,49 milioane RON;

– venituri din servicii IT, dezvoltari module educationale la comanda: 2,59 milioane RON;

– venituri din proiecte fonduri, finantari primite prin proiecte de cercetare, respectiv proiecte finantate din programe operationale sectoriale: 0,42 milioane RON.

 

Rezultate financiare Ascendia SA   (RON)

Ascendia_Profituri

 Sursa: Memorandumul publicat cu ocazia listarii SC Ascendia SA

 

  • Tinte 2016: Cresterea veniturilor operationale cu 17% si a profitului cu 15%

Pentru anul in curs, Ascendia isi propune realizarea unor venituri din exploatare de 1,17 milioane EUR (+17% comparativ cu 1 milion de EUR anul trecut) si un profit net estimat (*) la 0,34 mil EUR, in crestere cu 15%. La orizontul anului 2018, compania isi propune venituri de peste 2 milioane de euro si un profit net(*) de 0,8 mil EUR.

(*) nota Redactiei: fata de rezultatul brut prezentat in Memorandum, s-a considerat un impozit de 16%.

 

Proiectii financiare Ascendia 2016 – 2018  (Euro)

Ascendia_Proiectii

                      Sursa: Memorandumul cu ocazia listarii

  • Fondul Certinvest Dinamic a intrat cu 10% in actionariatul societatii

Inainte de aducerea companiei la Bursa, Fondul Deschis de Investitii Certinvest Dinamic a participat la majorarea capitalului societatii Ascendia SA, dobandind 10% din actiuni. Capitalizarea echivalenta in urma acestei operatiuni este de 12,5 milioane RON, dupa cum este specificat in Memorandum, ceea ce conduce la un pret potential pe piata de 8,65 RON/actiune.

Actionarii fondatori ai companiei – Cosmin Malureanu (63%), Alex Malureanu (22,5%) si Adriana-Ioana Malureanu (4,5%) s-au angajat sa puna la vanzare un procent de minim 5% din actiunile companiei pentru a asigura un free-float necesar, iar Fondul Certinvest Dinamica ar putea la randul sau vinde din participatie dupa prima luna, daca nu se strang minim 30 de investitori care sa fi cumparat actiuni ASC.

 

  • Indicatori de evaluare a actiunilor:

Presupunand pretul de 8,65 RON/actiune asa cum rezulta el pe baza capitalizarii anticipate, indicatorii de evaluare de tip „price-to-earnings” sunt:

Ascendia_IndicatoriP/E 2015 de = 9,1 , P/E calculat pe profitul estimat 2016 = 8,3, in conditiile in care managementul companiei se asteapta la o rata de crestere medie anuala (CAGR = compound annual growth rate) de 39% in ceea ce priveste profiturile, respectiv de 28% in ceea ce priveste veniturile din exploatare pe urmatorii 3 ani.

In 2018, Ascendia SA ar urma sa aiba venituri duble fata de 2015 si un profit aproape triplu.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.