MACROECONOMIE, Privatizare & Retrocedare

Vosganian, Oltchim: Încep negocierile cu firme din România, Israel, Turcia și spaţiul ex-sovietic

Potrivit fostului ministru al Economiei, Varujan Vosganian, negocierile pentru Oltchim Râmnicu Vâlcea vor începe pe 10 octombrie, cu companii din Israel, Turcia, România şi spaţiul ex-sovietic, combinatul chimic reducându-și datoriile aproape de zero în luna sepembrie.

Sursă: www.evz.ro
Sursă: www.evz.ro

Vosganian şi-a anunţat luni demisia din funcția de Ministru al Economiei, conducerea instituţiei fiind asigurată, temporar, de vicepremierul Daniel Chiţoiu.

La începutul lunii septembrie, Vosganian a afirmat că administratorii judiciari ai combinatului Oltchim erau pe cale să definitiveze construirea unui vehicul de investiţii, pentru care se va stabili un preţ de vânzare şi se vor iniția negocierile.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Economiei, SIF-urile vor să formeze un consorţiu pentru investiţii la Oltchim, iar activitatea combinatului ar urma să fie integrată cu cea a Chimcomplex Borzeşti. Fondul de investiţii israelian Fortissimo Capital şi PCC SE, acţionar minoritar al Oltchim, au afirmat că vor forma un consorţiu pentru privatizarea combinatului chimic. Producătorul turcesc de crom Yildirim Alt este un alt investitor interesat de Oltchim.

Statul, care deține 54,7% din acţiunile Oltchim, nu a reușit anul trecut să privatizeze combinatul, având ca efect intrarea în insolvenţă a acestuia în luna ianuarie din 2013.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.