MACROECONOMIE, ISD - FDI & Investitii & Parcuri Industriale

România a atras în primele cini luni investiţii străine directe de 414 milioane de euro, în scădere cu 37%

Investiţiile străine directe atrase de România în primele cinci luni au scăzut cu 37% faţă de perioada similară a anului anterior, totalizând 414 milioane de euro. 

Sursă: www.romania-insider.com
Sursă: www.romania-insider.com

Creditele intragrup au însumat 329 milioane euro, iar participaţiile la capital consolidate cu pierderea netă estimată 85 milioane euro, potrivit unui comunicat al BNR, comparativ cu aceeași perioadă din 2012 când fluxul de capital străin intrat pe piaţa locală a atins 656 milioane de euro.

Astfel în luna mai, investiţiile au coborât la 92 milioane de euro, faţă de 111 milioane de euro în luna aprilie, când a fost consemnat cel mai mare nivel din acest an.

Guvernul îşi propune să atragă până la sfârşitul anului investiţii de „minimum 10 miliarde euro” în energie, resurse minerale, agricultură, industrie şi infrastructură, care să creeze cel puţin 50.000 locuri de muncă, conform planului naţional lansat, joi, la Palatul Victoria, mizând în acest sens şi pe relansarea relaţiilor politice şi economice externe atât cu Europa, cât şi cu Asia.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.