Legislatie & Mediu de Afaceri, Servicii & Comert & Logistica, Privatizare & Retrocedare, Constructii & Imobiliare

Terenul complexului comercial Baneasa Mall va reveni in proprietatea Statului

Terenul complexului comercial Baneasa (Baneasa Mall & galeriile comerciale & „big-boxes” din jur) va reveni in proprietatea Statului – o decizie „soc” a Curtii de Apel Bucuresti, comenteaza Digi24.ro.

In prima instanta – in Decembrie 2018 – judecatorii au decis ca tot terenul zonei comerciale din nordul Capitalei sa se intoarca la Stat; decizia finala va aprtine insa ICCJ.

Cele 224 de hectare au apartinut omului de afaceri Puiu Popoviciu si partenerilor sai, insa acestea vor trebui sa ajunga din nou in proprietatea Statului Roman.

Este vorba de terenul din nordul Capitalei unde au fost ridicate mai multe centre comerciale – Mall Baneasa, complexul Feeria-Carrefour, Mobexpert, plus IKEA s.a., dar si noul sediul al Ambasadei Statelor Unite ale Americii in Romania.

Decizia a venit dupace omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost condamnat, in August 2018, la 7 ani inchisoare in dosarul „Baneasa”.

Decizia prevede, pe langa returnarea celor 224 de hectare de teren in posesia Statului, si anularea tuturor actelor care au fost incheiate cu privire la acest teren de catre firmele omului de afaceri, inclusiv vanzarea unei suprafete de teren inapoi catre Stat pentru construirea cailor de acces catre centrele comerciale si catre spatiile rezidentiale construite acolo dinspre DN1.

Potrivit DNA, in perioada 2000-2004, rectorul Ioan Niculae Alecu de la Universitatea de Stiințe Agricole, beneficiind de sprijinul interesat al lui Popoviciu, in baza unui contract incheiat cu incalcarea prevederilor legale, a facut posibila aducerea unui teren de 224 hectare, apartinand domeniului public al statului, ca aport in natura la capitalul social al SC Baneasa Investments SA, societate controlata de omul de afaceri Puiu Popoviciu.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.