MACROECONOMIE, Integrare EUROPEANA

România, în procedura de infringement din cauza nerespectării directivei de mediu de către Romag Termo

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat că România a intrat în procedura de infringement din cauza nerespectării directivei de mediu de către sucursala Romag Termo a Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare Drobeta Turnu Severin.

Sursă: www.telegraph.co.uk
Sursă: www.telegraph.co.uk

Rovana Plumb a mai spus că, în afara procedurii de infringement declanşată în cazul României de către Comisia Europeană, cea mai gravă problemă este sănătatea oamenilor.

„Vom vedea împreună cum vom gestiona aceste situaţii, în aşa fel încât să ieşim din infringement, însă, din punctul meu de vedere, ca om politic şi ca cetăţean, poate că mai puţin important este infringement-ul – în momentul de faţă nu avem sancţiuni pecuniare, e vorba de anumite clarificări pe care trebuie să le transmitem Comisiei -, ci este vorba efectiv de sănătatea cetăţenilor. Prioritatea noastră la nivelul Ministerului Mediului este să respectăm şi să protejăm sănătatea cetăţenilor, iar în al doilea rând, bineînţeles, este aceea de a respecta angajamentele asumate în tratatul de aderare, domeniul mediului este singurul reglementat în proporţie de 100% de Uniunea Europeană prin diversele acte normative”, a explicat Plumb.

Ministrul Mediului a adăugat că emisiile de dioxid de sulf de la sucursala Romag Termo a Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare sunt de zece ori mai mari decât cele cele admise.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.