Integrare EUROPEANA, Finantari UE & Granturi

România, printre cele mai mici rate de absorbție la nivelul UE! La contactare suntem pe locul 10 în clasamentul statelor membre

Sursa: www.fonduri-structurale.ro

Conform celor mai recente date publicate de Comisia Europeana, țările fruntașe privind contractarea și absorbția fondurilor europene disponibile pentru perioada financiară 2014-2020 sunt Ungaria, Malta, Irlanda, Finlanda și Cipru (cu rate de contractare peste 90%) și Finlanda, Luxemburg, Irlanda, Austria și Suedia în ceea ce privește sumele cheltuite (rate peste 40%).

Cum performează România?

Datele prezentate pe platforma Open Data ESIF, ce conține la acest moment informații actualizate la 30 iunie 2019 privind progresul statelor membre în perioada financiară 2014-2020, arată că România are o performanță modestă comparativ cu majoritatea statelor membre în ceea ce privește absorbția fondurilor, găsindu-se alături de Slovenia, Grecia, Italia, Slovacia, Croația și Spania pe ultimele poziții, cu rate sub 30% (România – 27%, respectiv 10,02 miliarde de euro din cele 36,7 disponibile).

Totuși, țara noastră are o rată de contractare a fondurilor peste media UE (83%, respectiv 30,35 milioarde de euro) ce o situează pe locul 10 în raport cu toate statele membre.

Citeste continuarea articolului pe Fonduri-Structurale.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.