Integrare EUROPEANA

Propunere CE: Fiecare cetăţean european va putea deschide oriunde în UE un cont bancar

Sursă: www.dcnews.ro
Sursă: www.dcnews.ro

Potrivit unui proiect propus de Comisia Europeană (CE), fiecare cetăţean european va avea dreptul la deschiderea unui cont bancar de bază în orice stat membru, prin care să poată efectua operaţiuni de bază, cum ar fi primirea salariului, a pensiilor şi a indemnizaţiilor sau plata facturilor la utilităţi. Toate acestea în condiţii de transparenţă şi bună informare privind ofertele furnizorilor acestor servicii, îndeosebi în privinţa comisioanelor de plată, 

„Prin facilitarea posibilităţii de a compara comisioanele şi de a transfera conturile bancare, sperăm de asemenea că băncile vor face oferte mai avantajoase şi la costuri mai mici. Propunerea va aduce, totodată, beneficii sectorului serviciilor financiare, oferind stimulente suplimentare în vederea propunerii de produse transfrontaliere şi a pătrunderii pe pieţe noi”, a declarat comisarul european pentru piaţa internă şi servicii, Michel Barnier, într-un comunicat publicat miercuri de CE.

Totodată, CE încearcă să stabilească o procedură simplă şi rapidă pentru clienţii care doresc să îşi transfere contul de plăţi de la o bancă la alta.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.