Integrare EUROPEANA, Finantari UE & Granturi

Comisia Europeană a început pregătirile pentru suspendarea POS Creşterea Competitivităţii Economice

images

Comisia Europeană (CE) a început pregătirile pentru o decizie de suspendare a Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE), a declarat joi, Shirin Wheeler, purtătoarea de cuvânt a comisarului european pentru politică regională, Johannes Hahn.

Această decizie este luată ca urmare a faptului că autoritățile române nu au luat măsurile solicitate de serviciile Comisiei Europene, cum ar fi ameliorarea sistemului de management și de control, inclusiv ale procesului de achiziții publice la nivelul Autorității de Management și al organismelor intermediare.

‘Trebuie totuşi să subliniez că asta nu reprezintă o decizie de suspendare. Am început un proces care ar putea dura mai multe săptămâni. Dacă autorităţile române înaintează noi informaţii în curând care să demonstreze că s-au realizat îmbunătăţiri, atunci procesul ar putea fi suspendat şi plăţile reluate. Avem mari speranţe că acest lucru se va întâmpla’, a spus purtătoarea de cuvânt a comisarului Hahn.

POS CCE s-a aflat printre cele trei programe operaţionale suspendate în întregime sau parţial în octombrie 2012. Între timp, Programul Operaţional Regional şi Programul Operaţional Sectorial Transporturi au fost deblocate.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.