MACROECONOMIE, Politica Sociala & Legislatia Muncii & Migratie

Domeniile cu cele mai mari creșteri salariale din această lună

Sursă: www.finantistii.ro
Sursă: www.finantistii.ro

Salariul mediu nominal net a ajuns la 1.617 lei în martie, în creştere faţă de luna precedentă cu 4,1%, cele mai mari câştiguri fiind înregistrate în industria tutunului, de 5.645 lei, iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante, unde un angajat a primit în medie 860 de lei, potrivit INS.

Salariul mediu brut a fost de 2.231 lei în martie, cu 4,1% mai mare decât în luna anterioară.

Cea mai mare creştere a salariului s-a înregistrat în domeniul fabricării produselor din tutun, de 19,3%.

Au crescut cu 10,5% – 18,5% şi salariile în domenii precum fabricarea de produse din minerale nemetalice, fabricarea produselor farmaceutice de bază şi a preparatelor farmaceutice, fabricarea băuturilor, fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului, activităţi de servicii anexe extracţiei, extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale, prelucrarea lemnului, fabricarea produselor din lemn şi plută (cu excepţia mobilei; fabricarea articolelor din paie şi din alte materiale vegetale împletite), fabricarea calculatoarelor şi a produselor electronice şi optice.

Indicele câştigului salarial real pentru martie 2013 faţă de luna precedentă, calculat ca raport între indicele câştigului salarial nominal net şi indicele preţurilor de consum, a fost de 104,1%. Faţă de luna octombrie 1990, indicele câştigului salarial real a fost de 121,6%, cu 4,8 puncte procentuale mai mare faţă de cel înregistrat în luna februarie 2013.

Comparativ cu luna martie a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net a crescut în martie 2013 cu 4,8%. Indicele câştigului salarial real faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent a fost de 99,6%.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.